Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Άρθρα
Ανοιχτή επιστολή του Stephen Fry προς τον Πρωθυπουργό της Αγγλίας


United Kingdom Flag Ηνωμένο Βασίλειο : Πέμπτη, 8 Aυγούστου 2013 | 16:45


Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Αγγλίας Ντέιβιντ Κάμερον και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ)


*


Του Stephen Fry - 7 Αυγ. 2013

Μετάφραση για το transs.gr
*Ειρήνη ΠετροπούλουΑξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, κόμη Ζακ Ρογκ, λόρδε Coe και μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής,

Απευθύνομαι σε εσάς με τη διακαή ελπίδα ότι όλοι όσοι τρέφουν αγάπη για τον αθλητισμό και το Ολυμπιακό πνεύμα θα λάβουν υπόψη την αμαύρωση του συμβόλου των Ολυμπιακών Αγώνων όταν η διοργάνωση του 1936 στο Βερολίνο διεξήχθη κάτω από τη θριαμβευτική αιγίδα ενός τυράννου ο οποίος είχε φροντίσει δύο χρόνια πριν να θεσπίσει νόμο βάσει του οποίου θα ξεκινούσαν οι λυσσαλέες διώξεις κατά μιας μειονότητας τα μέλη της οποίας είχαν το ατύχημα να γεννηθούν, πράγμα που κρίθηκε ως έγκλημα. Ο συγκεκριμένος τύραννος απαγόρευσε σε κάθε εβραίο να κάνει ακαδημαϊκή καριέρα ή να ασκήσει κάποιο δημόσιο αξίωμα, φρόντισε ώστε η αστυνομία να κάνει τα στραβά μάτια στους ξυλοδαρμούς που υπέστησαν, στην κλοπή της περιουσίας τους και στις ταπεινώσεις στις οποίες υποβλήθηκαν, έκαψε και απαγόρευσε τα βιβλία που έγραψαν. Ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για άτομα «μιαρά» για την καθαρότητα και την παράδοση του γερμανικού λαού (άρια φυλή), ότι ήταν απειλή για το κράτος, για τα παιδιά και το μέλλον του Ράιχ. Τους κατηγόρησε ταυτόχρονα για δύο αλληλοσυγκρουόμενα εγκλήματα, του κομμουνισμού – από την μια μεριά – και πως προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο του διεθνούς κεφαλαίου και των τραπεζών. Τους κατηγόρησε πως με τον φιλελευθερισμό και τη διαφορετικότητα τους σέρνουν τον πολιτισμό στο χείλος του γκρεμού. Το κίνημα των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έδωσε τότε τη δέουσα προσοχή σε αυτή την αχρειότητα και προχώρησε στην διεξαγωγή της περιβόητης Ολυμπιάδας του Βερολίνου, η οποία έδωσε θώκο στη μοχθηρία του Φύρερ και βελτίωσε το κύρος του σε εσωτερικό και εξωτερικό. Του έδωσε αυτοπεποίθηση. Όλοι οι ιστορικοί συμφωνούν ως προς αυτό. Και όλοι γνωρίζουμε πώς ακριβώς χρησιμοποίησε αυτή την εμπιστοσύνη.

Όλως περιέργως, ο Πούτιν επαναλαμβάνει το ίδιο παράφρον έγκλημα, μόνο που αυτή τη φορά στρέφεται εναντίον των LGBT Ρώσων και ρωσίδων. Η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια στους ξυλοδαρμούς, τις δολοφονίες και τους εξευτελισμούς. Απαγορεύεται δια νόμου η κάθε υπερασπιστική ή λογική συζήτηση για την ομοφυλοφιλία. Οποιαδήποτε δήλωση, για παράδειγμα, ότι ο Tchaikovsky ήταν ομοφυλόφιλος και ότι το έργο και η ζωή του αντανακλούν αυτή τη σεξουαλικότητα και αποτελούν πηγή έμπνευσης για άλλους γκέι καλλιτέχνες τιμωρείται με φυλάκιση. Δεν αρκεί απλώς να πούμε ότι ομοφυλόφιλοι αθλητές μπορεί να αισθάνονται ή να μην αισθάνονται ασφαλείς στο Ολυμπιακό Χωριό. Η ΔΟΕ οφείλει να κρατήσει με κάθε τρόπο σθεναρή στάση σύμφωνα με το πνεύμα του κοινού ανθρωπισμού, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, και να στραφεί εναντίον αυτής της βάρβαρης και φασιστικής νομοθεσίας που προσπαθεί να περάσει ο Πούτιν μέσω της Δούμας. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έχει μόνο αθλητικό χαρακτήρα αλλά αποτελεί και ένα πολιτιστικό γεγονός. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι ο αθλητισμός έχει, στην πραγματικότητα, και πολιτιστικό χαρακτήρα. Δεν είναι κάτι που απλώς περιφέρεται ως φυσαλίδα αέρα έξω από την κοινωνία και την πολιτική. Η αντίληψη ότι ο αθλητισμός και η πολιτική δεν έχουν τίποτα το κοινό είναι χειρότερη από κοντόφθαλμη, είναι χειρότερη της ηλιθιότητας. Είναι εκ του πονηρού και εσκεμμένα εσφαλμένη. Ο καθένας γνωρίζει ότι η πολιτική αποτελεί τον συνδετικό κρίκο όλων εφόσον ο όρος «πολιτική» σημαίνει σε απλά ελληνικά κάτι που «έχει να κάνει με τους ανθρώπους».

Κρίνεται απολύτως αναγκαίο να απαγορευτεί η διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 στο Sochi. Μπορείτε να μεταφέρετε τη διοργάνωση κάπου αλλού, στη Γιούτα, το Lillyhammer ή οπουδήποτε αλλού θέλετε. Πρέπει πάση θυσία ο Πούτιν να καταλάβει πως δεν χαίρει της αποδοχής του πολιτισμένου κόσμου.

Οι γκέι έχουν καταντήσει στα χέρια του εξιλαστήρια θύματα, ακριβώς όπως έκανε ο Χίτλερ με τους Εβραίους. Επ’ ουδενί δεν πρέπει να ξεφύγει των ευθυνών του. Γνωρίζω πολύ καλά σε τι πράγμα αναφέρομαι. Έχω επισκεφθεί τη Ρωσία, όρθωσα το ανάστημα μου στον αξιωματούχο που εισήγαγε τον πρώτο από αυτούς τους νόμους στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης. Τον κοίταξα κατά πρόσωπο και προσπάθησα, παρουσία τηλεοπτικού συνεργείου, να τον κάνω να ακούσει τη φωνή της λογικής, να επιχειρηματολογήσω, και να του δώσω να καταλάβει τι ακριβώς πάει να κάνει. Εισέπραξα το ανεπανάληπτο που είχε πει η Hannah Arendt, την «κοινοτοπία του κακού». Ήταν ένα ηλίθιο άτομο, αλλά όπως συμβαίνει με τόσους τυράννους, ένα άτομο που το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν πώς να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκεια κάποιων ανθρώπων εφευρίσκοντας αποδιοπομπαίους τράγους. Μπορεί ο Πούτιν να μην είναι τόσο βλάκας και ηλίθιος όσο ο Αντιδήμαρχος Milonov, αλλά ενεργεί με το ίδιο σκεπτικό. Μπορεί να ισχυρίζεται ότι οι «αξίες» της Ρωσίας δεν είναι ίδιες με τις «αξίες» της Δύσης, αλλά έρχεται σε εκ διαμέτρου αντίθεση με τη φιλοσοφία του Μεγάλου Πέτρου και καταποντίζει τις ελπίδες εκατομμυρίων Ρώσων, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα δηλητηριαστεί από τους λήσταρχους με τα ξυρισμένα κεφάλια και τους φανατικούς θρησκόληπτους, και που αγωνιούν για τη κατρακύλα της δημοκρατίας και τη δημιουργία ενός νέου κράτους αυταρχισμού σε μια πατρίδα η οποία έχει υποφέρει πολλών δεινών (και της οποίας, παρεμπιπτόντως, αγαπώ με πάθος τη μουσική, τη λογοτεχνία και το θέατρο).

Είμαι γκέι. Είμαι Εβραίος. Πολλά μέλη της οικογένειας της μητέρας μου έπεσαν βορά στον αντισημιτισμό του Χίτλερ. Κάθε φορά που ένας γκέι έφηβος αναζητά διέξοδο στην αυτοκτονία στη Ρωσία (και αυτό συμβαίνει συνεχώς), που βιάζεται μια λεσβία ως μέσο «θεραπείας» της, που άντρες και γυναίκες ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου από τραμπούκους νεοναζί λόγω του ομοερωτικού τους σεξουαλικού προσανατολισμού και η ρωσική αστυνομία δεν κάνει τίποτα, ο κόσμος γίνεται μικρότερος και εγώ χύνω μαύρα δάκρια γιατί βλέπω για άλλη μια φορά στη ζωή μου να επαναλαμβάνεται η ιστορία.

«Όταν οι σωστοί άνθρωποι παραμένουν άπραγοι, το κακό θριαμβεύει», όπως έγραφε κάποτε ο Edmund Burke. Προτίθεστε εσείς, οι άνδρες και οι γυναίκες μέλη της ΔΟΕ, να γίνεται οι «σωστοί» άνθρωποι και να αφήσετε να θριαμβεύσει το κακό;

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 ήταν μία από τις πιο ένδοξες στιγμές της ζωής μου και της ίδιας μου της χώρας. Αν επιτραπεί η διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Ρωσία, θα είναι μια κίνηση που θα αμαυρώσει για πάντα την διοργάνωση και θα εξαφανίσει κάθε της δόξα. Οι Πέντε Κύκλοι, που αποτελούν και το έμβλημα της διοργάνωσης, θα κηλιδωθούν, σπιλωθούν και καταστραφούν για πάντα στα μάτια του πολιτισμένου κόσμου.

Σας ικετεύω να αντισταθείτε στη πιεστική φωνή του ρεαλισμού, του χρήματος, της χαμερπούς διπλωματικής δειλίας και να σηκώσετε το ανάστημα σας με αποφασιστικότητα και υπερηφάνεια για την ανθρωπότητα σε όλο τον κόσμο, κάτι που έχετε δεσμευτεί να κάνετε. Σηκώστε περήφανα την Ολυμπιακή Σημαία, όπως κάνουμε εμείς οι LGBT άνδρες και γυναίκες περήφανα την Rainbow σημαία μας. Σταθείτε με γενναιότητα απέναντι στους όρκους και τα πρωτόκολλα του κινήματος σας, τα οποία σας υπενθυμίζω είναι τα εξής:

Άρθρο 4: Συνεργασία με τους αρμόδιους δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς και αρχές στην προσπάθεια να τεθεί ο αθλητισμός στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και ως εκ τούτου στην προώθηση της ειρήνης,

Άρθρο 6: Πάταξη κάθε μορφής διάκρισης που επηρεάζει το Ολυμπιακό Κίνημα,

Άρθρο 15: Ενθάρρυνση και υποστήριξη πρωτοβουλιών που συνδυάζουν τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την εκπαίδευση

Η έκκληση μου απευθύνεται ιδιαίτερα σε σας, αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, με τον μέγιστο σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπο σας. Μπορεί να κρατάτε τα ινία ενός κόμματος με το οποίο ήμουν σχεδόν ανέκαθεν αντίθετος και το οποίο μου είναι εξ ενστίκτου αντιπαθές, αλλά εσείς δείξατε την δέουσα αποφασιστικότητα, πάθος και σαφώς ειλικρινή δέσμευση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ και βοηθήσατε στην προώθηση της θεσμοθέτησης του γάμου για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου στα δύο σώματα του κοινοβουλίου της χώρας μας, παρά τις σθεναρές αντιδράσεις που υπήρχαν μέσα στο ίδιο σας το κόμμα. Γι 'αυτό και μόνο θα τρέφω αμέριστο θαυμασμό στο πρόσωπο σας άσχετα από τις υπόλοιπες διαφορές που μπορεί να έχουμε μεταξύ μας. Σε τελική ανάλυση, πιστεύω ότι μπορείτε να κρίνετε το σωστό από το λάθος. Θα σας παρακαλούσα να εμπιστευτείτε και τώρα το ένστικτο σας αυτό.

Τρέφοντας εναγωνίως ελπίδα για την ανθρωπότητα, διατελώ δικός σας

Stephen Fry


'Αρθρο - Article
LGBT News


Μετάφραση για το transs.gr :
Ειρήνη Πετροπούλου

* H Ειρήνη Πετροπούλου σπούδασε αγγλική φιλολογία και γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge της Αγγλίας. Εργάζεται ως μεταφράστρια επιστημονικών κυρίως κειμένων την τελευταία 25ετία. Παράλληλα, ασχολείται με τον LGBT ακτιβισμό από τα φοιτητικά της χρόνια και αργότερα με την αρθρογραφία και πρόσφατα με την εκπόνηση ερευνών για την LGBT κοινότητα. Στο transs.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.


Πηγή: stephenfry.com

******************************************************************


Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.comπίσω πάνω

 

πίσω πάνω