Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Άρθρα
Η ανεργία και η φτώχεια πλήττει ιδιαίτερα τα τρανς εργαζόμενα άτομα.


United States of America Flag ΗΠΑ : Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 | 09:25


ΗΠΑ: Η ανεργία και η φτώχεια πλήττει ιδιαίτερα τα τρανς εργαζόμενα άτομα.


*


Μετάφραση για το transs.gr
*Ειρήνη ΠετροπούλουΔημοσιεύθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2013 νέα έκθεση με την πλέον εμπεριστατωμένη ανάλυση των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν τα διεμφυλικά / τρανς άτομα στον τομέα απασχόλησης στις ΗΠΑ - από την εύρεση και τη διατήρηση μιας καλής θέσης εργασίας, την ίση πρόσβαση στις εργασιακές παροχές, μέχρι την επαρκή ασφαλιστική κάλυψη. Η έρευνα με τίτλο «A Broken Bargain for Transgender Workers» (Το Παζάρι της Δεκάρας των Διεμφυλικών Εργαζομένων) αποτελεί τον απαραίτητο συνοδό της προσφάτως δημοσιευθείσας έρευνας με τίτλο «A Broken Bargain: Discrimination, Fewer Benefits, and More Taxes for LGBT Workers» (Το Παζάρι της Δεκάρας: Διακρίσεις, Λιγότερες παροχές και Περισσότεροι φόροι για τα Διεμφυλικά Εργαζόμενα Άτομα).

Η έκθεση παρέχει επίσης ειδικές συστάσεις για όσους χαράσσουν πολιτική και για τους εργοδότες πάνω σε θέματα όπως η μείωση και η εξάλειψη των ανισοτήτων για τα διεμφυλικά εργαζόμενα άτομα και βοηθά στην αποκατάσταση μιας βασικής συμφωνίας στον τομέα της απασχόλησης στις ΗΠΑ που να βασίζεται στην δικαιοσύνη και την ισότητα. Τη συγγραφή της έρευνας «Το Παζάρι της Δεκάρας των Διεμφυλικών Εργαζομένων Ατόμων» ανέλαβαν από κοινού οι φορείς Πρόγραμμα Προώθησης (Movement Advancement Project - MAP ), Εθνικό Κέντρο για την Ισότητα των Διεμφυλικών Ατόμων (National Center for Transgender Equality - NCTE ), Κέντρο για την Πρόοδο των ΗΠΑ (Center for American Progress - CAP) και η Εκστρατεία Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Human Rights Campaign - HRC) σε συνεργασία με τις οργανώσεις Ελευθερία στην Eργασία (Freedom to Work), Εθνική Ειδική Ομάδα Γκέι και Λεσβιών (National Gay and Lesbian Task Force), Out and Equal Workplace Advocates και SEIU.

 

Η έκθεση είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.lgbtmap.org/transgender-workers

 

Τα τρανς εργαζόμενα άτομα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην ανεργία και την φτώχεια

 

Πρόσφατη δημοσκόπηση του CAP δείχνει ότι το 73 % των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της προστασίας των διεμφυλικών ατόμων από τις διακρίσεις στην απασχόληση. Εν τούτοις, παρά την ισχυρή υποστήριξη του κοινού, δεν προβλέπεται σε κανένα ομοσπονδιακό νόμο η ρητή νομική προστασία για τα διεμφυλικά εργαζόμενα άτομα λόγω ταυτότητας και έκφρασης φύλου - και μόνο 17 πολιτείες των ΗΠΑ και η Περιφέρεια της Κολούμπια προσφέρουν τέτοιου είδους προστασία. Συνεπακόλουθο της κατάστασης αυτής είναι τα διεμφυλικά εργαζόμενα άτομα να βρίσκονται υψηλά στον πήχη της ανεργίας και να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τη φτώχεια.

Η έρευνα «Το Παζάρι της Δεκάρας των Διεμφυλικών Εργαζομένων» αποκαλύπτει ότι:

- Το ποσοστό των ανέργων διεμφυλικών ατόμων είναι διπλάσιο του ποσοστού του πληθυσμού στο σύνολό του (14 % έναντι 7 % τη στιγμή που ρωτήθηκαν οι εργαζόμενοι).

 

- Περισσότερα από 4 στα 10 διεμφυλικά άτομα (44%) είναι υποαπασχολούμενα σήμερα.

 

- Τα τρανς εργαζόμενα άτομα έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες, απ’ ότι το σύνολο του υπόλοιπου πληθυσμού, να δηλώσουν οικογενειακό εισόδημα κάτω των 10.000 δολαρίων (15 % έναντι 4 % κατά τη στιγμή της ερώτησης).

 

«Η νέα έκθεση έρχεται να υπογραμμίσει τη σκληρή πραγματικότητα του τι σημαίνει να ζει και να εργάζεται ένα διεμφυλικό άτομο σε αυτή τη χώρα», δήλωσε η Mara Keisling, Εκτελεστική Διευθύντρια του NCTE . «Οι τρανς υπήκοοι της χώρας, όπως όλα τα υπόλοιπα εργαζόμενα άτομα, αξίζει να κρινόμαστε από την εργασία που παράγουμε και τη συμβολή μας σε αυτή και όχι με βάση του ποιες και ποιοι είμαστε».

 

Πώς ένα βασικό δικαίωμα καταντά το παζάρι της δεκάρας για τα τρανς εργαζόμενα άτομα

 

«Οι άδικοι νόμοι και πολιτικές δημιουργούν πραγματικά και καθημερινά προβλήματα στα τρανς εργαζόμενα άτομα της χώρας», δηλώνει ο Ineke Mushovic, Εκτελεστικός Διευθυντής του MAP. «Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι στις μέρες και την εποχή μας η ομοσπονδιακή νομοθεσία κατά των διακρίσεων εξακολουθεί να μην παρέχει σαφή προστασία σε ένα υψηλής απόδοσης εργαζόμενο άτομο ώστε να μην απολυθεί μόνο και μόνο γιατί είναι διεμφυλικό».

 

Τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα τα τρανς άτομα είναι, μεταξύ άλλων:

 

Διάχυτη Παρεξήγηση, Προκατάληψη κατά την Πρόσληψη και Διακρίσεις μέσα στο Εργασιακό Περιβάλλον. Οι περισσότεροι αμερικανοί γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα για το τι σημαίνει να είναι κανείς τρανς. Ως εκ τούτου, όταν τα τρανς άτομα αναζητούν εργασία, η όλη αναζήτηση και η διαδικασία πρόσληψης είναι γεμάτη προκλήσεις, ιδιαίτερα όταν το όνομα ή το φύλο που αναγράφονται στα έγγραφα (π.χ. στην άδεια οδήγησης) δεν φαίνεται να ταιριάζει με την εξωτερική εμφάνιση. Μόλις προσληφθεί ένα τρανς άτομο, ενδέχεται να έλθει αντιμέτωπο με διαφόρων μορφών παρενοχλήσεις και διακρίσεις, όπως η άρνηση προαγωγής ή μια άνευ λόγου απόλυση.

 

Ανισότητες στην αμοιβή. Πέρα από τις διακρίσεις στον χώρο εργασίας, τα τρανς άτομα έρχονται αντιμέτωπα και με τις μισθολογικές ανισότητες με αποτέλεσμα να δημιουργείται θέμα διαβίωσης τόσο των ιδίων όσο και της οικογένειας τους.

 

Έλλειψη Σαφούς Νομικής Προστασίας. Τα τρανς εργαζόμενα άτομα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν καταγγελία, για τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν, στην  Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών στην Απασχόληση (EEOC) για τις διακρίσεις λόγω φύλου βάσει του τίτλου VII του Νόμου Περί Αστικών Δικαιωμάτων. Η επιτροπή EEOC θα λειτουργήσει ως διαμεσολαβήτρια για λογαριασμό του εργαζόμενου, κάτι που έχει πράξει με επιτυχία . Οι αποφάσεις, ωστόσο, της Επιτροπής δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που σημαίνει ότι η ομοσπονδιακή νομοθεσία πρέπει να ορίζει ρητά την προστασία των διεμφυλικών ατόμων κατά των διακρίσεων στην απασχόληση.

 

Απουσία Ενημερωμένων Εγγράφων. Οι ενοχλητικές και απαχθείς απαιτήσεις καθιστούν δύσκολη έως και αδύνατη την έκδοση των κατάλληλων δελτίων ταυτότητας για τα διεμφυλικά άτομα.

 

Άνιση πρόσβαση σε παροχές της ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης. Συχνά τα τρανς άτομα δεν καλύπτονται από την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

 

Άρνηση Παροχής Αναρρωτικής Άδειας. Οι εργοδότες μπορούν να αρνηθούν την παροχή αναρρωτικής άδειας για λόγους ασθενείας στα τρανς άτομα όταν βρίσκονται στο στάδιο της μετάβασης φύλου, με το εσφαλμένο αιτιολογικό ότι δεν πρόκειται για σοβαρό λόγο. Το αποτέλεσμα είναι τα διεμφυλικά άτομα να βρίσκονται σε δίλημμα: ή να επιλέξουν τη δουλειά τους και να μην σκεφτούν τον εαυτό τους ή να προχωρήσουν χωρίς την αναγκαία ιατροφαρμακευτική κάλυψη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

 

«Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις όπου οι εργοδότες προσφέρουν κάποιες παροχές υγείας οι οποίες δεν καλύπτουν την περίπτωση αναρρωτικής άδειας η οποία κρίνεται ζωτικής σημασίας για την ευημερία και την ασφάλεια των διεμφυλικών εργαζομένων ατόμων και των οικογενειών τους», δήλωσε η Winnie Stachelberg, Εκτελεστική  Αντιπρόεδρος Εξωτερικών Υποθέσεων του CAP. «Ισότητας στο χώρο εργασίας σημαίνει κάτι περισσότερο από την προστασία κατά της παρενόχλησης. Σημαίνει πως και τα τρανς άτομα έχουν το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης σε παροχές ώστε να διάγουν έναν υγιή και παραγωγικό βίο».

 

«Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε τοπικό, πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο, αυξάνονται με ιδιαίτερα ανησυχητικούς ρυθμούς οι καταγγελίες των τρανς ατόμων που υφίστανται διακρίσεις στο χώρο εργασίας στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Jeff Krehely , Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της οργάνωσης Εκστρατεία Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. «Η πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής EEOC στην υπόθεση Holder κατά Macy, απαγορεύει τις διακρίσεις κατά των τρανς ατόμων με δεδομένο ότι αποτελεί μορφή διάκρισης λόγω φύλου, θεωρείται σημαντική. Έχουμε, βέβαια, πολύ δρόμο μπροστά μας ώστε να πούμε με σιγουριά πως έχει τεθεί τέλος στον κύκλο των διακρίσεων, της ανεργίας και της υποαπασχόλησης ατόμων που διαθέτουν την απαιτούμενη κατάρτιση και προσόντα και που είναι πρόθυμα και ικανά να συνεισφέρουν στην κοινωνία με ουσιαστικό και παραγωγικό τρόπο».

 

ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

 

Το Κέντρο για την Πρόοδο στις ΗΠΑ είναι ένα ανεξάρτητο ερευνητικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα που αποσκοπεί στην προώθηση μιας ισχυρής, δίκαιης και ελεύθερης χώρας όπου εξασφαλίζονται οι ίσες ευκαιρίες για όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι οι Αμερικανοί είναι συνδέονται μεταξύ τους με μια κοινή δέσμευση για αυτές τις αξίες και φιλοδοξούμε να δεσμεύσουμε και τις εθνικές πολιτικές ώστε να αντικατοπτρίζουν τις αξίες αυτές. Εργαζόμαστε για την εξεύρεση προοδευτικών και ρεαλιστικών λύσεων σε σημαντικά εγχώρια και διεθνή ζητήματα και αναπτύσσομαι προτάσεις πολιτικής που μπορεί να ενστερνιστεί μια κυβέρνηση που «είναι του λαού, απορρέει από τον λαό και είναι για τον λαό». Www.americanprogress.org

 

Η Εκστρατεία Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είναι η μεγαλύτερη αστική οργάνωση των ΗΠΑ και αποσκοπεί στην επίτευξη της ισότητας για τα ΛΟΑΔ άτομα. Έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλων των Αμερικανών ώστε να αρθούν όλες οι διακρίσεις κατά των ΛΟΑΔ και να δημιουργηθεί ένα έθνος που να βασίζεται στην θεμελιώδη δικαιοσύνη και την ισότητα για όλους. www.hrc.org

 

Το Πρόγραμμα Προώθησης MAP αποτελεί μια ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης για την αυστηρή έρευνα, τη διορατικότητα και την ανάλυση ώστε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί της ισότητας ταχύτητα για τα ΛΟΑΔ άτομα www.lgbtmap.org

 

Το Εθνικό Κέντρο για την Ισότητα των Διεμφυλικών Ατόμων είναι οργάνωση που αποσκοπεί στην κοινωνική δικαιοσύνη και την προώθηση της ισότητας των διεμφυλικών ατόμων μέσω της ενημέρωσης, της συνεργασίας και της ενδυνάμωσης. www.transequality.org

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

 

Freedom to Work: www.freedomtowork.org

 

The National Gay and Lesbian Task Force: www.thetaskforce.org

 

SEIU: http://www.seiu.org

 

Out & Equal Workplace Advocates: www.outandequal.org

 

 

 


Trans News


Μετάφραση για το transs.gr :
Ειρήνη Πετροπούλου

* H Ειρήνη Πετροπούλου σπούδασε αγγλική φιλολογία και γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge της Αγγλίας. Εργάζεται ως μεταφράστρια επιστημονικών κυρίως κειμένων την τελευταία 25ετία. Παράλληλα, ασχολείται με τον LGBT ακτιβισμό από τα φοιτητικά της χρόνια και αργότερα με την αρθρογραφία και πρόσφατα με την εκπόνηση ερευνών για την LGBT κοινότητα. Στο transs.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.


******************************************************************


Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.comπίσω πάνω

 

πίσω πάνω