Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | ¶ρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Προσφυγή στο Συνήγορο του Πολίτη για τη Ρούσαλκα


 Turkey Flag Ελλάδα : Σάββατο , 14 Μαρτίου 2009


( Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2009 17:02 )Προσφυγή στο Συνήγορο του Πολίτη για τη ΡούσαλκαΑναφορά προς τον Συνήγορο του Πολίτη για να εξετάσει τις ευθύνες της Ορχήστρας της Λυρικής και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην παράσταση Ρούσαλκα κατέθεσε την Παρασκευή η Ένωση κατά των Διακρίσεων Λόγω Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου.

H ανακοίνωση της οργάνωσης έχει ως εξής:

«Η Ένωση κατά των Διακρίσεων Λόγω Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία) κατέθεσε την Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009, αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με ομοφοβικές πράξεις, δηλώσεις και παραλήψεις της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής (Ο.Λ.Σ.) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ε.Λ.Σ.) που οδήγησαν στην παρεμπόδιση της ελευθερίας της έκφρασης στην παράσταση «Ρούσαλκα» που ανεβαίνει στην Λυρική.

Με τις ενέργειες της, η Ο.Λ.Σ., αυτοτελής δημόσια υπηρεσία εποπτευόμενη από το ΥΠ.ΠΟ, φέρεται ότι πέτυχε την αφαίρεση της σκηνής ενός φιλιού δύο ανδρών, θίγοντας την ακεραιότητα της σκηνικής δημιουργίας και αποκλείοντας τους θεατές από το να κοινωνήσουν στην πληρότητά της την παράσταση. Πρόκειται δηλαδή για επιβολή λογοκρισίας με κίνητρο την αποτροπή της παρουσίασης ενός ήρωα ως ομοφυλόφιλου.

Από την πλευρά της, η Ε.Λ.Σ., κρατικό νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου εποπτευόμενου από το ΥΠ.ΠΟ, δεν κατάφερε να αποτρέψει τον ακρωτηριασμό της παράστασης, διασφαλίζοντας περιβάλλον ελεύθερης δημιουργίας. Αντίθετα, ανέχθηκε την διανομή του παραπάνω κειμένου, δεν καταδίκασε ρητώς τις ομοφοβικές δηλώσεις του προέδρου του Δ.Σ. της Ορχήστρας και δεν φρόντισε στη συνέχεια να αποκατασταθεί η ακεραιότητά του έργου, καλώντας τους συντελεστές να δείξουν ανοχή στην σκηνοθετική επιλογή.

Στην αναφορά γίνεται και μνεία στα γεγονότα που ακολούθησαν το περασμένο Σάββατο εντός της Λυρικής Σκηνής.

Η Ένωση ζητά από τον Συνήγορο να διαμεσολαβήσει ώστε να εξεταστούν αρμοδίως οι ευθύνες και να παρασχεθούν οι σχετικές εξηγήσεις εκ μέρους της O.Λ.Σ. και της Ε.Λ.Σ. που είχαν ως αποτέλεσμα την επιβολή λογοκρισίας με αποκλειστικό κριτήριο την αποτροπή της παρουσίασης ενός ήρωα ως ομοφυλόφιλου».

Επικοινωνία:
stopdiakriseis@gmail.com


πατήστε για μεγέθυνση
Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα (ΕΟΚ) – Τέλος Εποχής
Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα
 
Αθήνα, Τρίτη  8  Απριλίου 2008
 
Ανακοίνωση

 

  ΘΕΜΑ:  Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα (ΕΟΚ) – Τέλος Εποχής   

 

  

Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα (ΕΟΚ) σε συνέλευση των μελών της αποφάσισε ομοφώνως την οριστική λύση της.

 

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε  με τη συμμετοχή και ιδρυτικών της μελών που στην εικοσάχρονη πορεία της έδωσαν το στίγμα τους.

 

Αποφασίστηκε συγκεκριμένα η μη ανανέωση του καταστατικού της που έληγε τον Απρίλιο του 2008, θεωρώντας ότι ο 20-ετής ιστορικός της κύκλος έχει βαδίσει στο τέλος του.

 

Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα (ΕΟΚ) λύεται έχοντας μέχρι την τελευταία στιγμή να παρουσιάσει ενεργό ακτιβιστική δράση, παρά τις εγγενείς δυσκολίες του παρόντος (μικρή συμμετοχή μελών) και παρά τις διελκυστίνδες του παρελθόντος.

 

Τα μέλη της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ) βρίσκονται και θα βρεθούν στο μέλλον συνοδοιπόροι κάθε προσπάθειας που θα φέρει τους ομοφυλόφιλους, λεσβίες, αμφισεξουαλικούς, διαφυλικούς άντρες και γυναίκες, πιο κοντά στην κατάκτηση ίσων δικαιωμάτων και στην εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης.

 

 

Τα μέλη της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ)

 

(ακολουθούν υπογραφές)

 
 
 
 
 
Σημειώσεις: (1) Ο διαδυκτιακός τόπος της ΕΟΚ, http://www.gayhomes.net/eok θα συνεχίσει να   
                            βρίσκεται σε λειτουργία ως αρχειακό υλικό της οργάνωσης, χωρίς να ανανεώνεται.
                      (2) Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα (ΕΟΚ), λύεται έχοντας μηδενικό ταμείο, καθώς
                            το Δ.Σ. που παρέλαβε μετά τον θάνατο του Β. Γιανέλλου δεν παρέλαβε ταμείο, ενώ στη
                            συνέχεια δεν υπήρξε συνδρομή μελών.

Χορηγήθηκε άσυλο στον Ιρανό ομοφυλόφιλο πρόσφυγα


Ελλάδα : Σάββατο 29 Μαρτίου 2008


( Τελευταία ενημέρωση: 29/3/2008    10:17:51 μμ )
Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα
(ΕΟΚ) βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Ιρανός γκέι πρόσφυγας που αναγνωρίζεται με το όνομα "'Aλεξ", πήρε τελικά άσυλο, μετά την επανεξέταση της υπόθεσής του.

Η ΕΟΚ ευχαριστεί θερμά όλους και όλες που βοήθησαν ενεργά στην κινητοποίηση που έγινε εντός και εκτός Ελλάδας συμβάλλοντας στο θετικό αυτό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Συνασπισμό που από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση του θέματος συνέβαλλε σημαντικά στην θετική έκβασή του και τον Υφυπουργό Κο Χηνοφώτη που ανταποκρίθηκε, αναγνωρίζοντας το δίκαιο της υπόθεσης του "Άλεξ".

Αντιγράφουμε την απόφαση.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Αθήνα, 28 Μαρτίου 2008-03-28
Κυρία
Ιωάννα – Μαρία Τζεφεράκου
Δικηγόρο

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι το αίτημα του πελάτου σας, Ιρανού υπηκόου, ΧΧΧ, για την αναγνώρισή του με την ιδιότητα του πρόσφυγα στη χώρα μας, έγινε αποδεκτό, με την υπ’ αριθμ. 95/43303 από 27-3-08 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, καθόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παραγράφου Α του άρθρου 1 της σύμβασης της Γενεύης του 1951 για τους πρόσφυγες.

Με εκτίμηση
(υπογραφή)
Παναγιώτης Χηνοφώτης
Ναύαρχος ε.α. - Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

* * * * * * * * * * * * * * * ** * * * * * * * *

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ


Πηγή : Ιστοσελίδα ΕΟΚ     


******************************************************************
Δελτίο Τύπου της Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφοβίας σχετικά με το σύμφωνο σ


Ελλάδα : Κυριακή 16 Μαρτίου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θεσσαλονίκη, 12/3/2008

 

Σύμφωνα με ανακοινώσεις στον Τύπο, η κυβέρνηση θα φέρει προς συζήτηση και ψήφιση νομοσχέδιο για τη θέσπιση Σύμφωνου Συμβίωσης που θα έχει μορφή συμβολαιογραφικής πράξης και το περιεχόμενό του θα αποκλείει τα ομόφυλα ζευγάρια. Η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας εκφράζει την έντονη αντίθεσή της για έναν τέτοιο αποκλεισμό, ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με το ελληνικό Σύνταγμα, τις αποφάσεις διεθνών οργανισμών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, η εξαίρεση των ομόφυλων μελλονύμφων (ζευγαριών) παραβιάζει:

1.      Το άρθρο 4, παρ. 1 και 2 και το άρθρο 21 Συντάγματος.

2.      Το άρθρο 16, παρ. 1 της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1948: «Ενήλικες άνδρες και γυναίκες έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν και να ιδρύσουν οικογένεια, χωρίς κανένα περιορισμό λόγω φυλής, εθνικότητας ή θρησκείας ...».

3.      Το άρθρο 23, παρ. 2 του Διεθνούς Σύμφωνου Αστικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων (ICCPR) του ΟΗΕ που ψηφίστηκε το 1966: «Πρέπει να αναγνωριστεί το δικαίωμα ανδρών και γυναικών που έχουν ηλικία γάμου να παντρεύονται και να δημιουργούν οικογένεια».

4.      Το άρθρο 12 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Θεμελιωδών Ελευθεριών του 1950: « ¶νδρες και γυναίκες που έχουν ηλικία γάμου έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται και να δημιουργούν οικογένεια, σύμφωνα με τους εθνικούς νόμους που διέπουν την εξάσκηση αυτών των δικαιωμάτων».

5.      Το άρθρο 9 της Χάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2000): «Πρέπει να είναι εγγυημένο το δικαίωμα σε γάμο και το δικαίωμα στη δημιουργία οικογένειας, σύμφωνα με τους εθνικούς νόμους που διέπουν την εξάσκηση αυτών των δικαιωμάτων. Η οικογένεια πρέπει να απολαμβάνει νομική, οικονομική κι κοινωνική προστασία...». 

Επιπλέον:

6.      Η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 8-2-1994 προτρέπει τα κράτη μέλη να θεσμοθετήσουν γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης για τους ομόφυλους πολίτες.

7.      Το άρθρο 13 της Συνθήκης του ¶μστερνταμ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1997) απαγορεύει κάθε διάκριση στη βάση του ερωτικού προσανατολισμού.

 

Η μη εφαρμογή των παραπάνω, εκτός του ότι αποτελεί παραβίαση της βασικής ευρωπαϊκής αρχή (δυτικού πολιτισμού) περί της ισότητας όλων των πολιτών, επιφέρει συνέπειες για τους ομοφυλόφιλους πολίτες: καθημερινές αρνητικές διακρίσεις και αποκλεισμούς από τα νομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά.

Η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας ζητά από την κυβέρνηση την άμεση διόρθωση του νομοσχεδίου, ώστε να καλύψει την αρχή της ίσης μεταχείρισης και μη αρνητικής διάκρισης, και να εντάξει τα ομόφυλα ζευγάρια στο νέο θεσμό. Επίσης, προειδοποιεί την κυβέρνηση πως, αν το εν λόγω νομοσχέδιο υποβληθεί και ψηφιστεί αποκλείοντας τα ομόφυλα ζευγάρια, τότε δεν θα έχει άλλη επιλογή από την προσβολή του νόμου σε κάθε ελληνική και/ή ευρωπαϊκή αρχή. Καλεί επίσης, κάθε ανθρωπιστικά ευαισθητοποιημένο πολίτη, κάθε συλλογικότητα που ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις πολιτικές νεολαίες, κάθε βουλευτή της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, αλλά και τα πολιτικά κόμματα να μη συνδέσουν το όνομά τους με την ανοχή της παραπάνω παραβίασης και  να αντιταχθούν έμπρακτα στο παραπάνω σχέδιο νόμου. Καλούμε τους/τις Ευρωβουλευτές της χώρας μας να συμβουλεύσουν την κυβέρνηση να μην εκτεθεί διεθνώς με έναν τέτοιο νόμο. Η κυβέρνηση να μη προχωρήσει στην τιμωρία των ομοφυλόφιλων πολιτών, αναγκάζοντάς τους να προσφύγουν σε συνταγματικό έλεγχο του νόμου και να καταγγείλουν την κυβέρνηση (και τη χώρα μας) σε διεθνείς οργανώσεις και Οργανισμούς.

Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί, άλλωστε, ότι η συζήτηση περί του συμφώνου συμβίωσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επικαλύψει και/ή να αντικαταστήσει την αναγκαιότητα για την εφαρμογή της νομοθεσίας του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, εφαρμογή που σήμερα εμποδίζεται με την ασαφή αναφορά στη Δημόσια Τάξη.

Η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας δεν προτίθεται να αφήσει να χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία αναγνώρισης των οικογενειών από ομόφυλα ζευγάρια, στη βάση της πλήρους ισότητας με τις οικογένειες από ετερόφυλα. Προτείνουμε στην κυβέρνηση να μην χάσει ούτε αυτή την ιστορική ευκαιρία να αναγνωρίσει τα δικαιώματα μιας ομάδας φορολογούμενων Ελλήνων/-ίδων και συγχρόνως Ευρωπαίων πολιτών/-ιδών, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δημοκρατικότητά της.

 

 

 

Ο πρόεδρος

Νικοσ Χατζητρυφων

Ο γραμματέας

Νικοσ ΘεοδωρουΠηγή : Πολύχρωμος Πλανήτης - Colourful Planet   -   Ιστοσελίδα Σύμπραξης


******************************************************************
Ανακοίνωση της ΕΟΚ σχετικά με την υπόθεση ασύλου του γκέι Ιρανού


Ελλάδα : Κυριακή 9 Μαρτίου 2008
Ανακοίνωση Τύπου της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης ασύλου του Ιρανού γκέι μετανάστη ¶λεξ. Το αντιγράφουμε:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη  6 Μαρτίου 2008


Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα εκφράζει την ικανοποίησή της μετά την απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κυρίου Χηνοφώτη (03.03.08) στην επιστολή του Ευρωβουλευτή του Συνασπισμού κυρίου Παπαδημούλη για το θέμα του Ιρανού γκέι μετανάστη που αναγνωρίζεται με το όνομα «¶λεξ», μετά την παρέμβαση του Επιτρόπου της Κομισιόν κου Φραττίνι.

Συγκεκριμένα ο κύριος Χηνοφώτης απάντησε:

“Αφού έλαβα την επιστολή σας, με την οποία εκδηλώνετε το ενδιαφέρον σας για την εξέλιξη της υπόθεσης που σχετίζεται με αίτημα Ιρανού υπηκόου, φερόμενου ως ομοφυλόφιλου, θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης που διαπνέεται πάντοτε από αντίληψη ανθρωπισμού, εξετάσθηκε το αίτημά του και ήδη έγινε δεκτό για την εξ υπαρχής εξέτασή του.

Επιπροσθέτως θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι ο ως άνω, σε καμιά περίπτωση δεν κινδύνευσε αλλά ούτε και κινδυνεύει να απελαθεί και το αίτημά του θα εξετασθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στη νομοθεσία μας και στη σύμβαση της Γενεύης του 1951 για τους πρόσφυγες και θα αντιμετωπισθεί, όπως και αντιμετωπίζονται όλα τα αιτήματα με ανθρωπιστική διάθεση και ευαισθησία.»

Επίσης ο κύριος Παπαδημούλης δήλωσε σχετικά:

"Ελπίζουμε ότι, μετά την παρέμβαση της Κομισιόν και την επιστολή του αρμόδιου Υφυπουργού, οι ελληνικές αρχές θα δώσουν τέλος στο δράμα και τον κίνδυνο απέλασης του ανθρώπου αυτού."

Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα, θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον και προσοχή την εξέλιξη της υπόθεσης έχοντας εμπιστοσύνη στην ευαισθησία και τον ανθρωπισμό των αρμοδίων αρχών.

Με τιμή
Τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ)


Πηγή : ΕΟΚ        


******************************************************************
πατήστε για μεγέθυνση
Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ)
Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ), σχετικό με την απάντηση του Συνασπισμού στην Ανοικτή Επιστολή-Δελτίου Τύπου της, τής 26/9.

Αθήνα, Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Προς

τον Πρόεδρο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Κον Αλέκο Αλαβάνο

 

 

Αγαπητέ κύριε Αλαβάνο,

 

Μετά την από 27/9/07 Ανοικτή Επιστολή-Δελτίο Τύπου και την από 28/9/07 απάντηση του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού προς τις ομοφυλοφιλικές οργανώσεις διαπιστώνουμε τα εξής:

 

1) Ο  Συνασπισμός προκρίνει την λύση του συμφώνου συμβίωσης και όχι του πολιτικού γάμου για τα ζευγάρια ομοφύλων. Επειδή δε, η ανακοίνωση τύπου δεν ήταν σαφής, σε επικοινωνία με το γραφείο τύπου, όταν ζητήσαμε διευκρίνηση αν πράγματι η θέση του Συνασπισμού είναι το σύμφωνο συμβίωσης και όχι ο πολιτικός γάμος, υπήρξε επιβεβαίωση. Η δικαιολογία ήταν ότι ο πολιτικός γάμος «σκοντάφτει» στην αντίθεση της κοινής γνώμης.

 

2) Ο Συνασπισμός δεν απαντά στο ερώτημα για την υιοθεσία από ζευγάρια ομοφύλων και την ομογονεϊκότητα αλλά αοριστολογεί ομιλώντας περί κοινωνίας.

 

3) Ο Συνασπισμός δεν αισθάνεται το παραμικρό αίσθημα ευθύνης να πάρει θέση για τις ομοφυλοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή κου Ψαριανού και συνεπώς σιωπηλά συμπαρατάσσεται.

 

4) Ο Συνασπισμός συνειδητά καθ΄ όλη την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο των τελευταίων εκλογών, αλλά και των περασμένων δημοτικών εκλογών ενέπαιξε την ομοφυλοφιλική, λεσβιακή και τρανσέξουαλ κοινότητα όταν στελέχη του δήλωναν υπέρ του πολιτικού γάμου ομοφύλων (οι δε υποψήφιοι δήμαρχοί του υπόσχονταν ότι αν βγουν δήμαρχοι θα τελέσουν πολιτικό γάμο), καιροσκοπικά και προς άγραν ψήφων (βλέπε επίσης και απάντηση του Συνασπισμού στο Ερωτηματολόγιο της Διεθνούς Αμνηστίας).

 

Αγαπητέ κύριε Αλαβάνο, είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι με την στάση ενός κόμματος που ενώ δηλώνει ότι υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τις πράξεις του τοποθετεί τους ομοφυλόφιλους, λεσβίες, τρανσέξουαλ στην θέση του πολίτη δευτέρας κατηγορίας καθώς η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι το σύμφωνο συμβίωσης σαφέστατα δεν δίνει τα ίδια δικαιώματα με αυτά του πολιτικού γάμου, και όπου εφαρμόστηκε η ομοφυλοφιλική κοινότητα το διαπίστωσε και έθεσε εκ νέου το πάγιο αίτημα του πολιτικού γάμου.

 

Οι Έλληνες/ίδες ομοφυλόφιλοι/ες έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και πληρώνουν τους ίδιους φόρους με τους υπόλοιπους Έλληνες/ίδες πολίτες. Απαιτούν συνεπώς τα ίδια ακριβώς δικαιώματα. Στον πολιτικό γάμο, στην υιοθεσία, στην ηλικία συναίνεσης, στη κατάργηση κάθε είδους διακρίσεων για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου.

 

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ)

 

Επικοινωνία (Ώρες 17:00-20:00 , Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής)

Τηλ. 210.8826600    Φαξ. 210.8826898   Κιν. 6949295041   

info@eok.gr******************************************************************
Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Συ.Ριζ.Α. από την Ε. Ο. Κ.
Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Συ.Ριζ.Α. Κον Αλέκο Αλαβάνο από την Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα για να αποσαφηνίσει την θέση του κόμματος του για τον γάμο ομοφύλων.

Αθήνα, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς

τον Πρόεδρο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Κον Αλέκο Αλαβάνο

 

 

Αγαπητέ κύριε Αλαβάνο,

 

Με την παρούσα ανοικτή επιστολή – δελτίο τύπου μας, σας ζητούμε να διασαφηνιστεί η θέση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε σχέση με τον γάμο ομοφύλων.

 

Η αφορμή για την παρούσα επιστολή είναι οι δηλώσεις του βουλευτή του Συ.Ριζ.Α. κυρίου Ψαριανού σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Σταύρου Θοδωράκη, «Πρωταγωνιστές». Συγκεκριμένα ο κύριος Ψαριανός είπε:

 

«Είναι απόλυτο το δικαίωμα να διαλέγει με ποιον θα το κάνει. Δηλαδή προς Θεού. Αλλά όχι να μάς αυτώσουνε κιόλας. Υπάρχει ένας ρεβανσισμός. Μέσα στα μέσα, τηλεοράσεις κ.λπ., άμα δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο, σε κόβουνε». (Η δήλωση είναι αναδημοσιευμένη και στα Νέα της 26/9/2007).

 

Προεκλογικά δε, ενθυμούμαστε, την απάντηση του Συ.Ριζ.Α. στο ερωτηματολόγιο της Διεθνούς Αμνηστίας, στο οποίο υπήρχε ερώτηση για τις σχέσεις ομοφύλων, στην οποία ο Συ.Ριζ.Α. απάντησε ότι μετά τις εκλογές (γιατί άραγε μετά;) το κόμμα σας θα επεξεργαστεί πρόταση για τον γάμο ομοφύλων.

 

Επίσης προεκλογικά ο κύριος Παπαγιαννάκης, ιστορικό στέλεχος του Συ.Ριζ.Α., δήλωσε σε ερώτηση της Ελευθεροτυπίας (15/9/2007) ότι είναι υποστηρικτής του γαλλικού σύμφωνου συμβίωσης  (PACS). Στο ίδιο άρθρο της Ελευθεροτυπίας η κυρία Δούρου, υποψήφια βουλευτής του Συ.Ριζ.Α. υποστηρίζει τον γάμο ομοφύλων καθώς και την υιοθεσία και την ομογονεϊκότητα. Ο δε κύριος Τσίπρας, ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων είχε υποστηρίξει τον γάμο ομοφύλων.

 

Αγαπητέ κύριε Αλαβάνο, επειδή με όλες αυτές τις διαφορετικές δηλώσεις προκαλείται σύγχυση για την θέση του Συ.Ριζ.Α. για το επίμαχο αυτό θέμα για την ομοφυλοφιλική, λεσβιακή και τρανσέξουαλ κοινότητα, σας καλούμε προσωπικά ως Πρόεδρος του Συ.Ριζ.Α.  να πάρετε επισήμως θέση με σαφήνεια στα εξής:

 

1)     Ποιά είναι η επίσημη θέση σας για τον γάμο ομοφύλων.

2)     Ποιά είναι η επίσημη θέση σας για την υιοθεσία από ζευγάρια ομοφύλων και την ομογονεϊκότητα.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Για την Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα

Η Γενική Γραμματέας

Μαρίνα Γαλανού

 

Επικοινωνία: Τηλ. 210.8826600   

Φαξ. 210.8826898  

Κιν. 6949295041   

   

info@eok.gr******************************************************************
Ερωτηματολόγιο της Διεθνούς Αμνηστίας προς τα πολιτικά κόμματα.


Ελλάδα: Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007
Η μοναδική ελληνική ακτιβιστική οργάνωση που σε αυτές τις εκλογές έστειλε ερωτηματολόγιο στα πολιτικά κόμματα, και - έστω μία - εκ των ερωτήσεων αφορά γκέι, λεσβιακά, αμφί και τρανσέξουαλ θέματα είναι η Διεθνής Αμνηστία, που όπως λάβαμε σε ενημερωτικό e-mail: "η Διεθνής Αμνηστία έχει υιοθετήσει πλέον, ως επίσημη πολιτική θέσης της, τη δράση υπέρ του gay γάμου ( με τη χρήση της εξής ορολογίας - ( αστικός ) γάμος ομoφύλων-same sex marriage ) και θα εντάξει τη δράση αυτή σε συγκεκριμένους επιχειρησιακούς στόχους τα επόμενα χρόνια . Το ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς στη τελευταία Διεθνή γενική Συνέλευση της οργάνωσης τον περασμένο Αύγουστο".

Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας, αυτούσιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει ερωτήματα στα πολιτικά κόμματα

Με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας απηύθυνε σήμερα συγκεκριμένα ερωτήματα, για μείζονα ζητήματα που αφορούν την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, σε όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εκπροσωπούν τη χώρα. Τους ζητήθηκαν δε απαντήσεις μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007.

Η Διεθνής Αμνηστία πάντα εκτιμά ιδιαίτερα μια ανοιχτή και εποικοδομητική επικοινωνία με τις αρχές καθώς και με τους κυβερνώντες σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, η οργάνωση τεκμηριώνει την κατάσταση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στις κυβερνήσεις εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια.

Τα ερωτήματα δεν εξαντλούν όλα τα θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα ή τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά είναι ζητήματα που χρειάζονται επιτακτική απάντηση κυρίως κατά τη προεκλογική περίοδο και αγγίζουν τα ζητήματα της αστυνομικής κακομεταχείρισης και ατιμωρησίας, του ρόλου της Ελλάδας στις έκνομες μεταγωγές κρατουμένων στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», του δικαιώματος στο άσυλο, του ρατσισμού και των διακρίσεων, της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών και της εμπορίας ανθρώπων.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι κάτι αποκομμένο από την κοινωνία. Αγγίζουν όλες τις πτυχές της καθημερινότητας όλων των πολιτών. Για μερικούς δε η παραβίαση των δικαιωμάτων τους κάνει τη ζωή τους αφόρητη. Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πρωταρχικής σημασίας και θα πρέπει να αποτελεί τον άξονα στα προεκλογικά προγράμματα όλων των κομμάτων», δήλωσε ο Σίμος Μπούρας, Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι ερωτήσεις προς τα ελληνικά κόμματα είναι οι ακόλουθες:

1) Ποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε ώστε να ξεκινήσουν κοινοβουλευτικές έρευνες για την πρακτική των έκνομων μεταγωγών και τις 64 καταγγελθείσες πτήσεις «αποδόσεων κρατουμένων» που διήλθαν από την Ελλάδα; Θα προσφέρετε κάθε δυνατή διευκόλυνση, συμπεριλαμβανομένων της παροχής πληροφοριών και της ανεμπόδιστης από κάθε απόρρητο κατάθεσης μαρτύρων από κάθε κρατική υπηρεσία, ώστε να διεξαχθεί αμερόληπτη δικαστική έρευνα και να προσαχθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη;

2) Τι μέτρα θα λάβετε ώστε να αποτραπεί η μελλοντική χρήση του εναέριου χώρου και των αεροδρομίων της Ελλάδας από αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για δραστηριότητες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα;

3) Ποιες πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες θα αναλάβετε προς τις Η.Π.Α. και τα διεθνή φόρα για το άμεσο κλείσιμο των φυλακών του Γουαντάναμο και των άλλων, ανάλογων μυστικών και παράνομων φυλακών σε διάφορες περιοχές του κόσμου;

4) Ποιες πολιτικές πρωτοβουλίες θα αναλάβετε στο πλαίσιο της Ε.Ε. ώστε να εμποδιστεί ή αποτραπεί η υιοθέτηση αντιτρομοκρατικών νόμων και μέτρων που υπονομεύουν τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα;

5) Πώς θα διασφαλίσετε πρακτικά τη διεξαγωγή ανεξάρτητων και αμερόληπτων ερευνών για όλες τις ατομικές καταγγελίες για βασανιστήρια ή άλλη σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση από τα σώματα ασφαλείας στη χώρα μας;

6) Με τι μέτρα θα διασφαλίσετε πως οι συνθήκες κράτησης τόσο στις φυλακές όσο και στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών θα είναι σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα; Σκοπεύετε να επικυρώσετε το Προαιρετικό Πρωτόκολλο της Σύμβασης του Ο.Η.Ε. κατά των Βασανιστηρίων και άλλης Σκληρής, Απάνθρωπης και Εξευτελιστικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας και πότε; Τι άλλα άμεσα εθνικά μέτρα προβλέπετε;

7) Ποια μέτρα θα λάβετε για τη διασφάλιση του δικαιώματος στο άσυλο που τείνει να ακυρωθεί στη πράξη, λόγω του σχεδόν μηδενικού ποσοστού χορήγησης ασύλου και των επαναπροωθήσεων;

8) Πότε θα επικυρώσετε το 12ο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τη Διασφάλιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Θεμελιωδών Ελευθεριών που προβλέπει μια σειρά μέτρων για τη γενική απαγόρευση όλων των διακρίσεων; Τι άλλα μέτρα θα λάβετε για να διασφαλίσετε την άμβλυνση ή/ και την εξάλειψη των διακρίσεων για περιθωριοποιημένες ομάδες πληθυσμού όπως οι μετανάστες και οι Ρομά;

9) Πως θα αντιμετωπίσετε το ζήτημα των αντιρρησιών συνείδησης αφού ακόμα τόσο στο νόμο όσο και στην πράξη η Ελλάδα δεν έχει εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα; Θα διασφαλίσετε την παύση των διώξεων και των διακρίσεων εναντίον των αντιρρησιών συνείδησης, την κατάργηση της τιμωρητικής φύσης της εναλλακτικής υπηρεσίας και την εξάλειψη των προβλημάτων μη ενημέρωσης των στρατευσίμων και μη αναγνώρισης των ιδεολογικών αντιρρησιών συνείδησης;

10) Ποια συγκεκριμένα (νομικά και άλλα) μέτρα σκοπεύετε να λάβετε ώστε να αρθεί η διάκριση σε βάρος των λεσβιών, ομοφυλοφίλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών (ΛΟΑΤ) που αφορά την άρνηση από την πολιτεία της νομικής αναγνώρισης των σχέσεών τους ώστε να υπάρξει ίση αστική (νομική) αναγνώριση των σχέσεων αυτών;

11) Τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για την εκπαίδευση των αστυνομικών και την επιμόρφωση όλων των εμπλεκομένων κρατικών λειτουργών ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στη δίωξη των υπευθύνων για διακίνηση ανθρώπων και την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων τους, σύμφωνα με τη σχετική εθνική και διεθνή νομοθεσία;

12) Τι μέτρα θα λάβετε ώστε η προστασία και η αρωγή στις γυναίκες θύματα εμπορίας να μην εξαρτώνται από τη συνεργασία τους με τις αρχές σε ποινικές διαδικασίες κατά των πιθανολογούμενων εμπόρων τους;

13) Πώς θα διασφαλίσετε την έμπρακτη, επαρκή και εχέμυθη, αρωγή των γυναικών θυμάτων της ενδοοικογενειακής βίας και σε τι συνίσταται για εσάς αυτή η αρωγή;

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Τύπου και Προβολής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Άννα Μπότσογλου, τηλ. 210 3600628 (εσωτ. 2).******************************************************************
πατήστε για μεγέθυνση
ACT UP HELLAS.

 
ΑΘΗΝΑ : 30 ΙΑΝΟΥΑΑΡΙΟΥ  2007

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝ.ΓΡΑΜ.ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ CEDAW 15/01-02/02/2007 ΤΟΥ Ο.Η.Ε.

 

           ΝΙΚΗΤΑΡΑ 8-10                   ΑΘΗΝΑ ΤΚ 10678

           ΤΗΛ/ΦΑΞ:                             +30 210 3305500  

                   www.actup.gr    email: actupgr@otenet.gr

Από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2007 λαμβάνει χώρα στον ΟΗΕ η 37η συνεδρίαση της Επιτροπής γαι την Κατάργηση των διακρίσεων κατά των γυναικών (Committee on the Εlimination of Discrimination Against Women, CEDAW). Ανάμεσα στις άλλες αναφορές συζητείται και η  αναφορά της Ελληνικής κυβέρνησης (CEDAW/C/GRC/6).  Υπεύθυνη για τη σύνταξη της 6ης  αναφοράς για την  πρόοδο της χώρας, είναι η Γενική Γραμματεία Ισότητας (Γ.Γ.Ι.) του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Για τη σύνταξη του κειμένου, η Γ.Γ.Ι. συγκέντρωσε πληροφορίες τόσο από κρατικούς φορείς όσο και από ΜΚΟ μεταξύ αυτών και η  ACT UP HELLAS.

Ωστόσο, για δεύτερη συνεχή φορά, στην αναφορά των 141 σελίδων η ACT UP HELLAS δεν αναφέρεται πουθενά (προφανώς η σχετική εισήγησή μας δεν ήταν αρεστή, οπότε έτσι απλά, διακριτικά και δημοκρατικά αποσύρθηκε), αλλά αυτό δεν είναι το μόνο ολίσθημα.

 

Παρότι υπάρχει εκτενής αναφορά στο πρόγραμμα ΤΑΜΡΕΡ (πρόγραμμα για την πρόληψη ΣΜΝ και HIV/AIDS στα εκδιδόμενα άτομα) ως φορέας υλοποίησης αναφέρεται –ως μη όφειλε- ο τομέας επιδημιολογίας και βιοστατιστικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ACT UP HELLAS ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ 2003, όπως μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει και από το σχετικό site: www.tampep.com Το υλικό του ΤΑΜΡΕΡ, από τις 18 γλώσσες που υπάρχει,  έχει τυπωθεί και  κυκλοφορεί σε 12 γλώσσες στην Ελλάδα  και όχι στις 3 που αναφέρονται στο κείμενο της Γ.Γ.Ι..

 

Ωστόσο δεν είναι το μόνο ψεύδος.

Στο τμήμα που αναφέρεται στην υγεία, υπάρχουν πολλές ανακρίβειες, ψευδή στοιχεία αλλά και απόκρυψη άλλων όπως:

 

1.      Αποκρύπτεται το γεγονός οτι στα σχολεία δεν γίνεται κανένα πρόγραμμα για τα ΣΜΝ (Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα).

2.      Δεν υπάρχουν καθόλου υγειονομικά στοιχεία για  θύματα trafficking.

3.      Από την τεχνητή γονιμοποίηση έχουν αποκλεισθεί οι οροθετικές (HIV+) γυναίκες αλλά όχι οι οροθετικοί (HIV+) άνδρες.

4.      Ψευδώς επίσης αναφέρεται εκπαίδευση από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., των γυναικών στη χρήση γυναικείου προφυλακτικού, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

5.      Αναφέρεται ακόμη η ύπαρξη προγραμμάτων δρόμου από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., κάτι που ουδέποτε έκανε ενώ αποσιωπάται και αυτή η δράση της ACT UP HELLAS όπως και η ύπαρξή της.

 

Αναρωτιόμαστε γιατί η Γ.Γ.Ι. τόσο άκομψα ψεύδεται και μάλιστα σε διεθνή οργανισμό αλλά και γιατί μας έχει διαγράψει από τη μνήμη της;

 

Είμαστε άραγε τόσο ενοχλητικοί παρότι το Υπουργείο Υγείας βράβευσε την καμπάνια πρόληψης και ενημέρωσης για τα Σ.Μ.Ν. & HIV/AIDS, ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006;

 

Ελπίζουμε να μην θεωρηθούμε θρασείς που ζητάμε μια απάντηση αλλά και που έχουμε την απαίτηση οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας, να υλοποιούνται και όχι να κατασκευάζονται, πλήττοντας έτσι την αξιοπιστία όλων μας.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


Ε.Ο.Κ.  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

 

ΤΗΛ : 6949295041   Ώρες 17:00-20:00
Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής
 
 
Δεκέμβριος 2006

 

Εμείς οι Ομοφυλόφιλοι, Λεσβίες, Τρανσέξουαλ, Διεκδικούμε-Απαιτούμε από την Ελληνική Πολιτεία:


1) Κατάρτιση νομοθεσίας που θα κάνει νόμο του κράτους τον Γάμο μεταξύ Ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε ημίμετρα που ακούν στο όνομα "Σύμφωνο Συμβίωσης" ή όπως αλλιώς θέλουν να τα ονομάζουν που υποτιμούν την νοημοσύνη μας και διαιωνίζουν τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.


2) Νομική αναγνώριση της ομοφυλόφιλης, λεσβιακής, τρανσέξουαλ γονεϊκότητας. Το δικαίωμα της δημιουργίας οικογένειας, πρέπει να ισχύει για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας όπως αναφέρει και το Σύνταγμα.


3) Απάλειψη της έννοιας των λεγομένων "χρηστών ηθών" σε όποιον νόμο του Ελληνικού Κράτους υπάρχει, και, κυρίως από το άρθρο 5, παράγραφος 1, όπου αναφέρεται ότι: "Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη". Η απαράδεκτη αυτή διάταξη έχει γίνει κατά καιρούς ευκαιρία δίωξης πολλών ομοφυλόφιλων, λεσβιών, τρανσέξουαλ.


4) 'Aμεση κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα "ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΡΕΝΩΝ", το οποίο είναι πιστό αντίγραφο της φοβερής παραγράφου 175 του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα βάση της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες ομοφυλόφιλοι δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί και η οποία καταργήθηκε στην Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του '70.


5) Επέκταση του νόμου N.927/1979 (ΦΕΚ 139 Α'), που αναφέρεται σε "Κυρώσεις κατά φυλετικών, θρησκευτικών διακρίσεων". Να επεκταθεί και στις περιπτώσεις διακρίσεων για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού (Ο νόμος 3304/05 καλύπτει μόνο την προστασία από διακρίσεις στην εργασία και στον χώρο απασχόλησης, εκτός του ότι έχει αρκετές ασάφειες που πρέπει να βελτιωθούν).ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

 

ΤΗΛ : 6949295041   Ώρες 17:00-20:00
Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής
 


πίσω πάνω

 

πίσω πάνω