Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Καταγγελίες του Transs.gr
Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας προς ΤΟ ΒΗΜΑ


      Greece Flag  Ελλάδα : Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010


( Τελευταία ενημέρωση: 30/1/2010 18:45 )Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας προς ΤΟ ΒΗΜΑ


*


*Το transs.gr, απέστειλε προς τον Διευθυντή του Βήματος, κύριο Καψή και τον αρθρογράφο κύριο Γιώργο Τσιάρα επιστολή διαμαρτυρίας για το άρθρο της Παρασκευής 29/1/2010, του κυρίου Τσιάρα με τίτλο "Ο μπαμπάς πρόκειται να γίνει...μητέρα". Στην επιστολή επισημαίνεται η κατάφωρα προσβλητική, ρατσιστική και τρανσφυλοφοβική γλώσσα ειρωνείας του αρθρογράφου, έξω από κάθε ορισμό δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ενώ ζητείται να δοθούν εξηγήσεις από τον αρθρογράφο.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010


Προς Εφημερίδα «Το Βήμα»
Υπόψιν κυρίου Τσιάρα

Αγαπητέ κύριε Τσιάρα,

Ο λόγος αυτής της επιστολής είναι το «ενημερωτικό» σας άρθρο με τίτλο «Ο μπαμπάς πρόκειται να γίνει...μητέρα».

Το συγκεκριμένο άρθρο σας, όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, είναι απόδοση (ας το πούμε έτσι) του αντίστοιχου άρθρου της Daily Mail , της Carol Driver.

Η βασική διαφορά βέβαια, είναι ο τρόπος παρουσίασης. Από τη μία πλευρά, η αντικειμενική δημοσιογραφική γλώσσα της κυρίας Driver, που απλά παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον θέμα στο αναγνωστικό της κοινό, και απ’ την άλλη η δική σας που διανθίζεται από συνεχή αποσιωπητικά και έναν φανερό τόνο ειρωνείας, ευκρινή ακόμη και στον πιο καλόπιστο αναγνώστη, που διακωμωδεί την ζωή κάποιων συνανθρώπων σας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:
«Ο μπαμπάς πρόκειται να γίνει... μητέρα»
«για να...ανδρωθούν»
«ένας...γνήσιος αρσενικός»
«παραμένει κατά βάθος...Τζέσικα»,
και άλλα πολλά.

Πώς να παραλείψει κανείς φυσικά το ανεκδιήγητο «του οποίου (σ.σ. της οποίας, το οποίον)», όπου εκτός της ειρωνείας (οι προθέσεις πάντα επιστρέφουν στον γράφοντα, γνωρίζετε), είναι φανερή η φοβικότητα, μα και η τραγική άγνοια για το τί σημαίνει διαφυλικότητα, εκτός και θέλετε να μας αποδείξετε ότι γνωρίζετε να κλίνετε σε όλα τα γένη την λέξη.

Αγαπητέ κύριε Τσιάρα, όσο στην χώρα μας υπάρχει μια εκκωφαντική σιωπή για θέματα που αφορούν τα διαφυλικά άτομα, εσείς επιλέγετε να διακωμωδήσετε με τα αποσιωπητικά σας μια μειονότητα ανθρώπων με έναν επιεικώς απαράδεκτο και δή ρατσιστικό τρόπο. Ας μή μιλήσουμε περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Το ελάχιστο που περιμένει ένας αναγνώστης μιας έγκριτης εφημερίδας όπως «Το Βήμα», είναι ο σεβασμός σε μειονότητες που βρίσκονται στο περιθώριο καθώς επίσης, η γνώση και η έρευνα του δημοσιογράφου για το θέμα που πραγματεύεται. Το άρθρο σας αυτό δεν ανήκει σε καμμία από αυτές τις κατηγορίες.

Είναι απαραίτητο να δοθούν δημόσια εξηγήσεις και η επανόρθωση από μέρους σας, γι’ αυτό το επιεικώς απαράδεκτο άρθρο, καθώς εκθέτουν την εφημερίδα που εργάζεστε και προσβάλλει τα διαφυλικά άτομα.

Φιλικά,
Μαρίνα Γαλανού
Για το www.transs.gr


Transsexual News 

******************************************************************
.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


   Transsexual.gr Transsexual.gr 

Αθήνα, 10/11/2009ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Προς: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Δικαιοσύνης 
Θέμα: Απαράδεκτη αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων διαφυλικής γυναίκας σε τρανφυλοφοβικό βίντεο.


Το transsexual.gr καταγγέλλει την παραβίαση κάθε νομιμότητας με την αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων διαφυλικής γυναίκας σε βίντεο που αναρτήθηκε στην διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=219AJbMMBWw, από τον χρήστη http://www.youtube.com/user/babiss747.

Πρόκειται για περίπτωση διαφυλικής γυναίκας που έχει κάνει επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου και τα πλήρη στοιχεία της είναι στην διάθεσή μας. Η διαφυλική αυτή γυναίκα το καλοκαίρι του 2008 κατέφυγε να ζητήσει πληροφορίες για τα έγγραφα στράτευσής της στο 95 ΤΥΕΘ στην Ρόδο. Εκεί οι στρατιώτες που ήταν στην είσοδο κράτησαν την ταυτότητά της (σημειώνουμε ότι δεν είχε προλάβει να κάνει αλλαγή των εγγράφων της μέσω δικαστηρίου), για να περάσει εντός του στρατοπέδου και να ζητήσει πληροφορίες από τους υπεύθυνους.

Οι στρατιώτες που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην είσοδο, εν αγνοία της, τράβηξαν βίντεο την ταυτότητά της και το ανάρτησαν στην ιστοσελίδα που προαναφέραμε, αποκαλύπτοντας τα προσωπικά της στοιχεία και χλευάζοντάς την προσωπικότητά της και την οικογένειά της.

Το βίντεο αυτό μετά από πολλές οχλήσεις αποσύρθηκε από τον ιστότοπο του http://www.youtube.com , το έχουμε όμως ήδη αποθηκεύσει σε ηλεκτρονική μορφή και η διαφυλική γυναίκα που υπέστη αυτόν τον εξευτελισμό, θα καταθέσει από αύριο Τετάρτη 11/11/2009 μήνυση κατά του χρήστη, ζητώντας την τιμωρία του για αποκάλυψη των προσωπικών της δεδομένων και εξευτελισμό της προσωπικότητάς της και της οικογένειάς της.

Βρισκόμαστε στο πλευρό της.

H ομάδα του transsexual.gr

******************************************************************
Ελλάδα : Η τρανσφυλοφοβία στην Lifo.


Greece Flag Ελλάδα : Κυριακή , 31 Μαίου 2009


( Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2009 20:15 )Η τρανσφυλοφοβία στην Lifo.Αντιγράφω από την Lifo της 7/5/09 και την στήλη X-Press, δημοσίευμα σχετικό με την συνέντευξη της Μπέττυ Βακαλίδου που μπορείτε να διαβάστε εδώ:


Μια εφιαλτική συνέντευξη της τραβεστί Μπέττυ φιλοξένησε το «Έψιλον», στην οποία περιέγραφε (χωρίς αντίλογο) πώς ξυλοκόπησε τον Ταχτσή και ψευδομαρτύρησε στο δικαστήριο για να «εκδικηθεί την κοινωνία που την ποδοπάτησε έτσι». Απορεί κανείς για ποιο ποδοπάτημα ομιλεί. Η κ. Μπέττυ διατηρεί επιτυχημένη επιχείρηση στην Κρήτη και ντύνεται στη Luisa, όπως πολλά ανάλογα σελεμπριτις. Δεν φτύνεις στους τάφους - αυτά τα έκανε μόνο ο Μπορίς Βιαν. Και ξεχάστηκε. 07.05.2009

Αναρωτιέμαι τώρα εγώ:

1) Πόσο, μα πόσο τρανσφυλοφοβική μπορεί να γίνει η Lifo, που μία τρανς που έχει κάνει επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου την αποκαλεί τραβεστί.

2) Τι είδους αντίλογο θα μπορούσε να έχει, εφ' όσον πρόκειται για συνέντευξη.

3) Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει αντίλογος, η Μπέττυ έχει δείξει ότι τον φοβάται; Οι αντιπαραθέσεις της τότε με τον Ταχτσή, έντονες-εντονότατες ήταν γνωστές-γνωστότατες και δημόσιες.

4) Γνωρίζει τα περιστατικά, πώς έγινε το όλο γεγονός, ή έγραψε το μικρό αυτό κομμάτι, ξύνοντας τον πισινό του για να γεμίσει αράδες μέσα στον τρανσφυλοφοβικό του οίστρο; Γιατί αν ήξερε το πώς και τι, θα γνώριζε ότι δεν τα αποκαλύπτει για πρώτη φορά τώρα η Μπέττυ. Τα είχε πεί και τότε στις εφημερίδες κινδυνεύοντας να μπει τότε φυλακή και μετά στην δίκη που έγινε μετά τον θάνατο του Ταχτσή ανασκεύασε τα αρχικά και λόγω αμφιβολιών απελάγη. Εδώ απλά αποκαθιστά την πλήρη αλήθεια, δίνοντας (στο βιβλίο της) τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Επομένως για ποιο φτύσιμο στους τάφους ομιλεί;

5) Η Μπέττυ έκρυψε ποτέ το ποια είναι; Έκρυψε ποτέ την εργασία που κάνει;

Αυτά αναρωτιέμαι. Επίσης για να γνωρίζουμε για ποιους μιλάμε, η Lifo ανήκει στον εκδότη και συγγραφέα (εδώ ας μην σχολιάσω!) κύριο Τσαγκαρουσιάνο. Είναι από τις τελευταίες περιπτώσεις outing που έχουν εκδικαστεί στην Ελλάδα.

Ο εν λόγω κύριος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα και έχει καταβάλει για συκοφαντική δυσφήμιση στον Κ. Λαλιώτη το ποσόν των 100.000 ευρώ, διότι σε παλιό τεύχος του περιοδικού 01 που ήταν πάλι εκδότης, είχε αποκαλύψει κραδαίνοντας το σπαθί της ηθικής, ότι ο Κ. Λαλιώτης είναι ομοφυλόφιλος. Επαναλαμβάνω ότι η καταδίκη του είναι τελεσίδικη και το ποσόν έχει καταβληθεί.

Αντί υστερόγραφου: Ο Μπόρις Βιαν φυσικά και δεν έχει ξεχαστεί καθόλου. Είναι ακόμη ένας πολύ γνωστός συγγραφέας και αυτό που αναφέρει φυσικά δεν είναι το μόνο γνωστό βιβλίο του. Ο κύριος Τσαγκαρουσιάνος μάλλον δεν είναι καθόλου γνωστός ως συγγραφέας, και είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θα τον θυμάται μετά από κάποια χρόνια, ούτε ως συγγραφέα, ούτε και ως εκδότη.


Μαρίνα Γαλανού******************************************************************

Ελλάδα : Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2006

(Τελευταία ενημέρωση:1/12/2006 11:05:17 μμ )Περί «Στρογγυλής Τράπεζας»
Λάβαμε προ δύο ημερών, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενημέρωση σχετικά με την «5η Εθνική Στρογγυλή Τράπεζα» (οποίος μεγαλοπρεπής τίτλος αλήθεια !!!), που διοργανώνει ο Εθνικός Φορέας Συνεργασίας Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Ρατσισμού και Ξενοφοβίας (δεύτερος μεγαλοπρεπής τίτλος, αρχίζουμε να φοβόμαστε…), με θέμα : «Ζητήματα διακρίσεων έναντι ευπαθών κοινωνικών ομάδων στους τομείς της εκπαίδευσης και της στέγασης στην Ελλάδα», προγραμματισμένη για τις 13 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ.

Η πρώτη ενότητα της «Στρογγυλής Τράπεζας» (μήπως κάπου εδώ θα εμφανιστεί κάποιος ιππότης ;), αφορά τα ζητήματα εκπαίδευσης σε σχέση με τη διαφορετικότητα.

Η δεύτερη ενότητα αφορά τα ζητήματα στέγασης, πάλι σε σχέση με τη διαφορετικότητα και τις διακρίσεις. Την LGBT κοινότητα, εκπροσωπεί στην περίφημη «Στρογγυλή Τράπεζα», ο κύριος Π. Δαμάσκος, κοινωνιολόγος και μέλος της ΟΛΚΕ, στην πρώτη ενότητα. Στην δεύτερη ενότητα, κανείς, εκεί προφανώς έχουν θέση μόνο οι ρομά και οι μετανάστες.

Εν τω μεταξύ, κανείς εκ των διοργανωτών που θα συναγελαστούν στην «Στρογγυλή Τράπεζα», δεν μπήκε στον κόπο, αν όχι να καλέσει στο πάνελ των ομιλητών, τουλάχιστον τηλεφωνικά να ρωτήσει το αρμόδιο όργανο που εκπροσωπεί τις τρανσέξουαλ, το ΣΑΤΤΕ (Σωματείο Αλληλεγγύης Τραβεστί-Τρανσέξουαλ), αν θα πρέπει να τεθεί κάποιο θέμα σχετικά με τις διακρίσεις που υφίστανται τα μέλη της τρανσέξουαλ κοινότητας στον σχολικό χώρο ή στα ζητήματα στέγασης. Πολλώ δε μάλλον όταν, προ 2 περίπου χρόνων, είχε υπάρξει καταγγελία-δελτίο τύπου του ΣΑΤΤΕ, για τρανσέξουαλ που τους απαγόρευσαν να εγγραφούν σε νυκτερινό σχολείο για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, και ακόμη περισσότερο, στα ζητήματα στέγασης που είναι ένα από τα ζητήματα που αφορούν ιδιαιτέρως τις τρανσέξουαλ, αφού πολλές τρανς δυσκολεύονται στην ανεύρεση κατοικίας. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει τις τρανς τι προβλήματα αντιμετωπίζουν και πως αυτά πρέπει να τεθούν.

Οι κύριοι της «Στρογγυλής Τράπεζας» αρκούνται σε μεγαλόπρεπους τίτλους και σε, σεβαστούς μεν, μεγαλόσχημους καλεσμένους δε, για να δικαιολογήσουν με συζητήσεις, αξιόλογες ίσως, που πέφτουν στο κενό αφού οι ενδιαφερόμενοι δεν συμμετέχουν, για να δικαιολογήσουν, τις επιχορηγήσεις που παίρνουν. Και καλώς τις παίρνουν, και πρέπει να τις παίρνουν, δεν γίνεται τίποτα χωρίς χρήματα, αλλά τουλάχιστον, θα πρέπει να δείχνουν έναν στοιχειώδη σεβασμό στην ομάδα της LGBT κοινότητας που υποφέρει περισσότερο από τις διακρίσεις, τις τρανς. Αλλιώς, ας βγάλουν από το αρκτικόλεξο LGBT, το Τ.

Χορτάσαμε υποκρισία κύριοι !!

Μαρίνα Γαλανού

πίσω πάνω

 

πίσω πάνω