Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Άρθρα
Eκφοβισμός φτώχεια, έλλειψη αποδοχής ευθύνονται για τις αυτοκτονίες τρανς


Flag Η.Π.Α. : Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014 | 06:25


ΕΡΕΥΝΑ: ο εκφοβισμός, η φτώχεια και η έλλειψη αποδοχής ευθύνονται άμεσα με το ποσοστό αυτοκτονιών των τρανς ανθρώπων.
*


Μετάφραση για το transs.gr
*Ειρήνη ΠετροπούλουΤο Ίδρυμα για την Πρόληψη των Αυτοκτονιών των ΗΠΑ και το Ινστιτούτο Williams έδωσαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα έρευνας όπου αναφέρονται λεπτομερώς μια σειρά από παράγοντες που συμβάλλουν στο εξαιρετικά υψηλό ποσοστό των αποπειρών αυτοκτονίας μεταξύ των διεμφυλικών / τρανς πληθυσμού.

PARKER MARIE MOLLOY - 29η Ιανουαρίου 2014

Το Ίδρυμα για την Πρόληψη των Αυτοκτονιών των ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Νομική Σχολή του Λος ¶ντζελες του Ινστιτούτου Williams, έδωσαν την Τρίτη στη δημοσιότητα ενδελεχή έρευνα η οποία ρίχνει άπλετο φως στους πολλαπλούς παράγοντες που συμβάλλουν στο ανησυχητικά υψηλό ποσοστό των αυτοκτονιών των τρανς ανθρώπων.

Η έρευνα συντάχθηκε από τους Ann P. Haas και Philip L. Rodgers του Ιδρύματος για την Πρόληψη των Αυτοκτονιών των ΗΠΑ σε συνεργασία με την Jody L. Herman του Ινστιτούτου Williams, οι οποίοι εκπόνησαν την πλέον ενδελεχή και σύγχρονη έρευνα κατά την οποία τεκμηριώνεται το ποσοστό επικινδυνότητας των αυτοκτονικών τάσεων για τους τρανς ανθρώπους.

Ήταν από πολλά χρόνια γνωστό ότι το ποσοστό των αποπειρών αυτοκτονίας στους τρανς ανθρώπους ήταν σημαντικά υψηλότερο αναφορικά με το ποσοστό των cisgender (μη τρανς) ανθρώπων. Βέβαια, όλες οι προηγούμενες έρευνες δεν είχαν ασχοληθεί με τους πολλούς παράγοντες που καθιστούν τους διεμφυλικούς ανθρώπους μια ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα. Οι συντάκτες της έκθεσης αναγνωρίζουν μεν ότι απαιτείται να γίνουν πολλές περισσότερες ακόμα έρευνες πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, όμως η έρευνα αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός ώστε να έλθει στην επιφάνεια ένα ζήτημα των τρανς το οποίο δεν έχει ερευνηθεί εκ βαθέων.

Αναφέρονται παρακάτω μερικά από τα βασικά ευρήματα της έρευνας:

Εισόδημα

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι τρανς άνθρωποι που βιώνουν συνθήκες ακραίας φτώχειας έχουν μεγάλες πιθανότητες να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν. Όσοι έχουν εισόδημα μικρότερο των 10.000 δολαρίων το χρόνο έχουν και 28,6% περισσότερες πιθανότητες να προχωρήσουν σε απόπειρα αυτοκτονίας από κάποιον που έχει εισόδημα 20.000 με 49.999 δολάρια. Σύμφωνα με την έρευνα του 2011 με τίτλο «Η αδικία βρίσκεται παντού», που εκπονήθηκε από το Εθνικό Κέντρο για την Ισότητα των Διεμφυλικών και την Εθνική Τακτική Δύναμη των Λεσβιών και των Γκέι, το 15% των τρανς έχει εισόδημα μικρότερο των 10.000 δολαρίων το χρόνο. Δηλαδή, αποτελούν κατά 2,75 φορές μεγαλύτερο ποσοστό από το ποσοστό του γενικού πληθυσμού που κερδίζει τόσο λίγα χρήματα.

Ανεργία

Το εντυπωσιακό ποσοστό του 90% των διεμφυλικών και των gender-nonconforming ανθρώπων ανέφερε ότι έχει πέσει θύμα παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, ενώ το 26% ανέφερε ότι έχασε τη δουλειά του λόγω της ταυτότητας φύλου που είχε. Παράλληλα, η έρευνα επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το ποσοστό ανεργίας των τρανς ανθρώπων είναι διπλάσιο από αυτό του γενικού πληθυσμού. Αυτό ακριβώς το στοιχείο των δεδομένων που αφορούν τα ποσοστά των ανέργων τρανς που έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν δείχνει και πόσο ζοφερή είναι η εικόνα που επικρατεί. Οι τρανς εργαζόμενοι άνθρωπου εμφανίζουν 37% ποσοστό απόπειρας, ενώ οι άνεργοι και όσοι αναζητούν κάποια εργασία έχουν 50% μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν.

Εκπαίδευση

Τα υψηλά ποσοστά φτώχειας και ανεργίας θα οδηγήσουν τον περισσότερο κόσμο στο συμπέρασμα ότι οι τρανς άνθρωποι υστερούν σε επίπεδο μόρφωσης από το γενικό πληθυσμό. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα εφόσον τα στοιχεία της έρευνας «Η αδικία βρίσκεται παντού» δείχνουν μια ακριβώς αντίθετη κατάσταση: στην πραγματικότητα, οι τρανς έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν φοιτήσει σε κολέγιο από το γενικό πληθυσμό. Σύμφωνα με την έρευνα, οι τρανς άνθρωποι έχουν κατά 58,2% περισσότερες πιθανότητες να έχουν φοιτήσει σε κολέγιο από τους cisgender ομολόγους τους, με αποτέλεσμα τα ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα φτώχειας, έλλειψης στέγης και ανεργίας να προκαλούν σοκ.

Εκφοβισμός

Όσοι υπέστησαν παρενοχλήσεις ή εκφοβισμό στο γυμνάσιο εμφάνισαν ποσοστό της τάξης του 52% στις απόπειρες αυτοκτονίας, ήτοι είχαν κατά 26,8% περισσότερες πιθανότητες να έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν σε σχέση με όσους δεν είχαν πέσει θύματα εκφοβισμού. Οι τρανς άνθρωποι που είχαν δεχτεί σωματική ή σεξουαλική επίθεση στο γυμνάσιο είχαν ένα 70% ποσοστό στις απόπειρες αυτοκτονίας.

Αποδοχή

Το επίπεδο αποδοχής που είχαν οι διεμφυλικοί /τρανς άνθρωποι από την οικογένεια και τους φίλους σας είναι άρρητα δεμένο με το αν έχουν ή δεν έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν. Το ποσοστό απόπειρας όσων η οικογένεια είχε κόψει τα δεσμά έφτανε το 57%, σε σχέση με το 33% όσων οι οικογενειακοί δεσμοί ήταν δυνατοί και μετά αποκάλυψαν ότι είναι διεμφυλικοί.

Εν κατακλείδι, πολλά από αυτά τα προβλήματα μπορούν να διορθωθούν. Πρώτον, η ψήφιση του νόμου για τις διακρίσεις στην απασχόληση θα συμβάλει στη μείωση της ανισότητας των ποσοστών ανεργίας ανάμεσα στους διεμφυλικούς και τους cisgender ανθρώπους, καθώς και θα βοηθήσει ώστε να μειωθεί το ποσοστό των φτωχών και αστέγων. Δεύτερον, νόμοι όπως ο νόμος Επιτευγμάτων και Ίσων Ευκαιριών της Καλιφόρνιας μπορούν να μειώσουν δραστικά το επίπεδο του εκφοβισμού στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και να προάγουν κλίμα αποδοχής αναφορικά με τους τρανς ανθρώπους, πράγμα που - με τη σειρά του - θα οδηγήσει την κοινωνία να τους κατανοήσει καλύτερα.


Trans News


Μετάφραση για το transs.gr :
Ειρήνη Πετροπούλου

* H Ειρήνη Πετροπούλου σπούδασε αγγλική φιλολογία και γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge της Αγγλίας. Εργάζεται ως μεταφράστρια επιστημονικών κυρίως κειμένων την τελευταία 25ετία. Παράλληλα, ασχολείται με τον LGBT ακτιβισμό από τα φοιτητικά της χρόνια και αργότερα με την αρθρογραφία και πρόσφατα με την εκπόνηση ερευνών για την LGBT κοινότητα. Στο transs.gr μεταφράζει εθελοντικά, ειδήσεις και άρθρα, στηρίζοντας τον αγώνα της τρανς κοινότητας.


Πηγή: Advocate.com

******************************************************************


Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη, τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.comπίσω πάνω

 

πίσω πάνω