Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Βουλή: συναίνεση για το σύμφωνο συμβίωσης.


Flag Ελλάδα: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 | 17:15Βουλή: συναίνεση για το σύμφωνο συμβίωσης


«Η κυβέρνηση και ο ομιλών σχεδιάζουν νόμους τίμια» απάντησε ο Ν. Παρασκευόπουλος στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στον Δημ. Καρρά της Ενωσης Κεντρώων που συνηγόρησε στο συγκεκριμένο θέμα | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συντάκτης: Έλενα Βαρίνου
Με διακομματική συναίνεση διαφαίνεται πως θα επικυρωθεί από την Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που καθιερώνει, για πρώτη φορά στη χώρα μας, την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.


Η συζήτηση του προτεινόμενου νόμου ξεκίνησε από την αρμόδια Επιτροπή (Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης) προκειμένου να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, ώστε να εισαχθεί στην Ολομέλεια και να ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη (23 Δεκεμβρίου).

Οι... θετικοί

Στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση, εκτός των κυβερνητικών βουλευτών, θετικοί, τουλάχιστον επί της αρχής, εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), του Ποταμιού και της Ενωσης Κεντρώων – εκφράζοντας πάντως επιμέρους ενστάσεις για τις διατάξεις που αφορούν την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα.

Από το ΚΚΕ (όπως βεβαίως και από τη Χρ. Αυγή) δήλωσαν πως καταψηφίζουν, οι ΑΝ.ΕΛΛ. εξέφρασαν επιφυλάξεις, ενώ η Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκε πως θα εξαρτήσει τη στάση της στην ψηφοφορία από την τελική διατύπωση του άρθρου 12 που, όπως ισχυρίστηκε ο εισηγητής του κόμματος Χαρ. Αθανασίου, αφήνει ανοικτή τη δυνατότητα τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το ζήτημα αποσαφήνισε άμεσα ο παριστάμενος υπουργός Δικαιοσύνης, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν επιχείρησε να περάσει «πλαγίως» τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Εκτιμάται έτσι πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει το νομοσχέδιο, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. Γ. Πλακιωτάκης (θέση που συμμερίζονται τόσο ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης όσο και ο Κυρ. Μητσοτάκης που διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος).

«Η κυβέρνηση και ο ομιλών σχεδιάζουν νόμους τίμια» απάντησε ο Ν. Παρασκευόπουλος στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στον Δημ. Καρρά της Ενωσης Κεντρώων που συνηγόρησε στο συγκεκριμένο θέμα.

«Εάν θέλαμε τεκνοθεσία θα το κάναμε, δεν θα το περνούσαμε αορίστως ή κρυμμένο κάτω από άλλες διατάξεις. Είναι προφανές ότι δεν προβλέπεται…» εξήγησε, δηλώνοντας παράλληλα πως θα συμπεριλάβει στο σχέδιο νόμου ρητή διάταξη που θα διευκρινίζει πλήρως το ζήτημα, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Προς το τέλος της συζήτησης ο υπουργός επανέλαβε τη θέση πως «η τεκνοθεσία αυτή τη στιγμή δεν περιλαμβάνεται στη νομοθεσία» και εξήγησε πως για τον ίδιο λόγο δεν πρέπει αυτή τη στιγμή να εισαχθεί ρύθμιση για την παροχή γονικής επιμέλειας στα ζευγάρια που απέκτησαν παιδί πριν από τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης. «Είναι κάτι που απορρίπτεται αυτή τη στιγμή, αλλά θα υπάρχει προσεκτική θεώρηση στο μέλλον» δεσμεύτηκε.

Νωρίτερα, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης) Χαρ. Αθανασίου είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να δεσμευτεί πως δεν θα επιτρέψει το δικαίωμα τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ πρόβαλε αιτιάσεις για το άρθρο 42 (αναφέρεται στην εξ αποστάσεως φοίτηση κρατουμένων με βραχιολάκι) μιλώντας για φωτογραφική διάταξη για τον Ν. Ρωμανό.

Η... σκούπα

Τις ενστάσεις της Ν.Δ. συμμερίστηκε και ο Θ. Παπαθεοδώρου (Δημ. Συμπαράταξη), υποστηρίζοντας ότι «πλέον το συμβούλιο φυλακής εξουδετερώνεται» όσον αφορά τη χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας.

Ο ίδιος μίλησε για νομοσχέδιο-σκούπα, καθώς, όπως είπε, από τη μια περιλαμβάνει το σύμφωνο συμβίωσης και από την άλλη «προβληματικές» διατάξεις που τροποποιούν τον Ποινικό Κώδικα.

Ο Γ. Γκιόκας από το ΚΚΕ δήλωσε πως το νομοσχέδιο «θέτει ψευδεπίγραφες και πλαστές διαχωριστικές γραμμές συντηρητισμού και προοδευτικότητας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων», ενώ ο Ι. Φωτήλας από το Ποτάμι έψεξε την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης που δεν ρυθμίζει τα δικαιώματα των παιδιών που έχουν γεννηθεί πριν από τοσύμφωνο συμβίωσης των γονιών τους.

Προτείνοντας τη σχετική προσθήκη, χαρακτήρισε συνολικά το νομοσχέδιο «άτολμο» και «ημιτελές». Ο Δ.-Γ. Καρράς, τέλος, από την Ενωση Κεντρώων δήλωσε τη «θετική διάθεση» του κόμματός του στο νομοσχέδιο, εκφράζοντας ωστόσο, αναφερόμενος στις ποινικές τροποποιήσεις, τον φόβο μην εξελιχθεί σε «μακεδονική σαλάτα».


LGBTQI   News
efsyn.gr   15.12.2015, 11:06

******************************************************************Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη,τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:30.
και Σάββατο 09:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/
E-mail : info@colourfulplanet.com
πίσω πάνω

 

Ποιοί Είμαστε ~ Διαφημιστείτε ~ Όροι και Ευθύνες ~ Χάρτης Σελίδας ~ Επικοινωνία
πίσω πάνω