Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | ¶ρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
Νέα
Πώς να αντιμετωπιστεί η λανθασμένη ταξινόμηση των τρανς γυναικών.


Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 | 14:25

ΑΡ.Κ.: 497011


Πώς να αντιμετωπιστεί η λανθασμένη ταξινόμηση των τρανς γυναικών.

Οι τρανς γυναίκες αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο ρίσκο της μετάδοσης του ιού HIV, και αποτελούν το κομμάτι του πληθυσμού για το οποίο οι ερευνητές γνωρίζουν λιγότερο.


*


Μετάφραση για το transs.gr
* Κατερίνα Ράιλυ.Ενώ οι τρανς γυναίκες αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο ρίσκο για την μετάδοση του ιού του HIV, αποτελούν το κομμάτι του πληθυσμού που παραβλέπεται πιο πολύ όσον αναφορά την έρευνα και πρόληψη του. ΠαρΆ όλο που είναι γνωστό ότι οι τρανς γυναίκες έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες μετάδοσης του ιού HIV στις ΗΠΑ, αυτή η έρευνα, λανθασμένα κατηγοριοποιεί τις γυναίκες αυτές ως άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με άλλους άντρες. Τώρα, οι ερευνητές αγωνίζονται να συγκεντρώσουν πιο ακριβή στοιχεία όσον αφορά τις τρανς γυναίκες και τον υιό του HIV, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του πληθυσμού να λάβει την φροντίδα που χρειάζεται.


Για πρώτη φορά, θέματα που αφορούν τους τρανς ανθρώπους έγιναν το θέμα συζήτησης στο Διεθνές Συνέδριο Πρόληψης HIV τον Δεκέμβρη του 2015 στην Ατλάντα της Πολιτείας της Georgia. Το συνέδριο το οποίο επιχορηγήθηκε από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, συζήτησε μια γκάμα θεμάτων αναφορικά με θέματα υγείας των τρανς, αλλά ίσως το πιο σημαντικό θέμα που παρουσιάστηκε ήταν μια μελέτη η οποία παρουσιάστηκε από τον Mesfin Mulatu για τον έλεγχο του HIV, τους ρυθμούς μετάδοσης και της φροντίδας του στα τρανς άτομα.

Προηγουμένως, τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών που έλαβαν μέρος, έγινε με την μέθοδο «One-step». Η μέθοδος αυτή βασίζεται στην κατηγοριοποίηση των συμμετεχόντων βάσει της τρέχουσας ταυτότητας φύλου τους. Αυτό απαιτούσε από το άτομο να επιλέξει από περιορισμένες επιλογές και κατέληγε συχνά σε λανθασμένη ταξινόμηση των τρανς ανθρώπων. Ένα κύριο παράδειγμα αυτής της λανθασμένης μεθόδου, είναι η δοκιμή iPrEX για το Truvada ως PrEP στην οποία οι τρανς γυναίκες είχαν κατηγοριοποιηθεί ως «άντρες που έχουν σεξουαλική επαφή με άντρες.»

Η μέθοδος «two-step», παρΆ όλα αυτά, επιτρέπει στο πρόσωπο που λαμβάνει μέρος, να διαφοροποιείται ανάμεσα στο φύλο καταγραφής κατά τη γέννηση και τη τρέχουσα ταυτότητα φύλου . Η μελέτη αυτή έδειξε ότι η μέθοδος αυτή ήταν πολύ πιο ακριβής στην αναγνώριση των τρανς ανθρώπων σε έρευνα HIV.

Στην μελέτη του Mulatu, οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν cis (μη τρανς) άνδρες και γυναίκες. Χρησιμοποιώντας την μέθοδο «one-step», για την συγκέντρωση πληροφοριών για το φύλο, 10,201 συμμετέχοντες αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς γυναίκες (0.03 %), 1,769 αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς άντρες (0.03%), 515 δηλώνουν τρανς χωρίς προσδιορισμό φύλου ή άλλο (0,01%). Με την μέθοδο «two-step», παρΆ όλα αυτά, ερευνητές κατάφεραν να αναγνωρίσουν ένα επιπλέον αριθμό τρανς γυναικών (5,363) και τρανς ανδρών (3,244), το οποίο είχε ως αποτέλεσμα 69% αύξηση στην αναγνώριση της ταυτότητας των τρανς ανθρώπων.

Ο Mulatu τόνισε ότι οι τρανς άνθρωποι αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια όσον αφορά την θεραπεία και πρόληψη του HIV, συμπεριλαμβανομένου του στίγματος, της διάκρισης, της βίας, της φτώχειας, των οικογενειακών προβλημάτων. Δεδομένου ότι οι τρανς γυναίκες είναι 50 φορές πιο πιθανόν να είναι θετικές σε έλεγχο HIV, είναι ζωτικής σημασίας οι ερευνητές και ειδικοί στην πρόληψη HIV να εστιάσουν την προσοχή τους σε πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την διάγνωση και θεραπεία του πληθυσμού αυτού.

Trans News


© Transs.gr  με πληροφορίες από HIVplusMag    22-2-2016  | 5:00
* Κατερίνα Ράιλυ

Η Κατερίνα Ράιλυ, έχει γεννηθεί στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει σπουδάσει αγγλική φιλολογία και διδάσκει σε σχολείο της Αθήνας. Είναι μέλος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Στο transs.gr συμμετέχει εθελοντικά, στηρίζοντας τον αγώνα, της τρανς κοινότητας...»Διαβάστε περισσότερα


Στηρίξτε τον Πολύχρωμο Πλανήτη,τον μοναδικό εκδοτικό οίκο και βιβλιοπωλείο στην χώρα μας που εξειδικεύεται στην γκέι, λεσβιακή και τρανς πεζογραφία, ποίηση και δοκίμιο.

Εκδόσεις-Βιβλιοπωλείο
Πολύχρωμος Πλανήτης,
Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕ,
τηλ. 210.8826600,

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-20:30.
και Σάββατο 10:00 - 18:00

http://www.colourfulplanet.com/


E-mail : info@colourfulplanet.com
πίσω πάνω

 

πίσω πάνω