Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | ¶ρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
ΒΙΒΛΙΑ

>> Lesbian Λογοτενία

Όταν σκάνε τα λουλούδια
νέο!


Συγγραφέας: Δημοσθένης Βουτυράς
Πρόλογος : Χριστίνα Ντουνιά
Eπίλογος : Βάσιας Τσοκόπουλος

ISBN 978-960-9423-01-4

Αριθμός σελίδων: 40

Ημερ/νία έκδοσης: Μάρτιος 2010
ΕΚΔΟΣΕΙΣ:Πολύχρωμος Πλανήτης

Αγοράζοντας βιβλία από το transs.gr έχετε 10% έκπτωση και ενισχύετε τον ιστότοπο για την λειτουργία του .ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Το διήγημα του Δημοσθένη Βουτυρά, "Όταν σκάνε τα λουλούδια", δημοσιεύτηκε το 1913, στα "Γράμματα της Αλεξάνδρειας", ενώ το βρΙσκουμε στην συλλογή διηγημάτων του με τίτλο "Τριανταδύο διηγήματα", το 1921. Μέσα σ' αυτό το μικρό διήγημα, ο Βουτυράς τοποθετεί την πρώτη άμεση, γυμνή, όσο και αφοπλιστική σκηνή λεσβιακού ερωτισμού στη νεοελληνική λογοτεχνία. Στο διήγημα "Όταν σκάνε τα λουλούδια", ο ρεαλισμός της περιγραφής τα φέρνει όλα στο φως. Είναι προφανές ότι η δημοσίευση του διηγήματός του, εντάσσεται μέσα στο πνεύμα του ηδονισμού και του αισθητισμού που διαποτίζει τα λογοτεχνικά και τα κριτικά κείμενα των Γραμμάτων.

Ο δύσμορφος Λούμας με τον καταπιεσμένο και εμμανή ερωτισμό είναι ένας ήρωας που ταιριάζει περίφημα στο πάνθεον των ψυχικά άρρωστων και κοινωνικά απροσάρμοστων τύπων του Βουτυρά. Ωστόσο η εμβόλιμη ερωτική σκηνή που αναφέρεται απερίφραστα στη γυναικεΙα ομοφυλοφιλία, εντάσσεται σε μια θεματική που για πρώτη και ίσως μοναδική φορά παρουσιάζεται στην πεζογραφία του. Το "Όταν σκάνε τα λουλούδια" εΙναι εντέλει ένα διήγημα πού αποτυπώνει την -περιφερειακή έστω- επίδραση του αισθητισμού στο έργο του Βουτυρά μέσα από το πρίσμα των αλεξανδρινών του συνεργασιών. Οι αισθησιακές περιπτύξεις των δύο κοριτσιών πού παρακολουθεί ο ηδονοβλεψίας Λούμας, πριν τρέξει ολόγυμνος για να ριχτεί στο γκρεμό, δικαιώνονται λογοτεχνικά στις σελίδες αυτού του περιοδικού, όπου η λεσβιακή θεματική βρίσκει φιλόξενο έδαφος.

 
τιμή: 6.00 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
Η αυτοβιογραφία της 'Aλις Τόκλας

νέο!
Συγγραφέας: Γερτρούδη Στάιν
Μεταφραστής: Δαλαμάγκα Μίνα

ISBN 960-210-512-7

Αριθμός σελίδων: 315

Ημερ/νία έκδοσης: 2007
ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΟΔΥΣΣΕΑΣ

     Αγοράζοντας βιβλία από το transs.gr έχετε 10% έκπτωση         και     ενισχύετε τον ιστότοπο για την λειτουργία του       .                ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Η Γερτρούδη Στάιν έγραψε την αυτοβιογραφία της το 1932 χρησιμοποιώντας ως κεντρικό πρόσωπο την επί 25 χρόνια σύντροφο και γραμματέα της, Αλις Τόκλας.

Η Γερτρούδη Στάιν ήταν στο επίκεντρο, όμως η αληθινή οικοδέσποινα ήταν η σύντροφός της, η Αλις Τόκλας. Συνηθιζόταν τότε να συζούν γυναίκες, όμως η Στάιν με την Τόκλας δεν εμφανίζονταν απλώς ως συγκάτοικοι, ήταν δηλωμένες ως ζευγάρι. Μοιράστηκαν τη ζωή τους για 40 χρόνια, από το 1907 ως το 1946.

Η συγγραφή «αυτοβιογραφίας» άλλου προσώπου είναι μια από τις πολλές παραξενιές που έκαναν τη Στάιν διάσημη παγκοσμίως. Το κείμενο διατηρεί βέβαια πολλά στοιχεία από τον προφορικό λόγο της Τόκλας, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πανέξυπτνη παραλλαγή του ύφους της συγγραφέως, που σκιαγραφεί παιχνιδιάρικα ένα ομοίωμά της μέσα στο πολυπρόσωπο και κοσμοπολίτικο περιβάλλον του Παρισιού.

Μέσα από προσωπικές περιγραφές και ιστορικά γεγονότα στις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζεται ένα πανόραμα του Παρισιού της εποχής των Πικάσο, Ματίς και άλλων, ζωγράφων και συγγραφέων, με τους οποίους η Στάιν είχε καθημερινή επαφή. Παράλληλα, το σαλόνι της αποτελεί σημείο συνάντησης όλων των εκπατρισμένων Αμερικανών που ήταν περαστικοί ή έμεναν μόνιμα στο Παρίσι: Χεμινγουαίη, Σέργουντ Αντερσον, Σκότ Φιτζέραλντ και πολλών άλλων.

Γνωρίζοντας από κοντά τις ανησυχίες και το περιβάλλον που δημιουργούσαν, η Στάιν τους απέδωσε τον όρο Χαμένη Γενιά (Lost generation), γνώρισμα που τους χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα.

 
τιμή: 20.90 Ευρώ
τιμή προσφοράς: 18.81 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
Η μνήμη του δέρματος ( Δύο νουβέλες )

νέο!
Συγγραφέας: Grossman David
Μεταφραστής: Σιμπή Ιακώβ

ISBN 960-03-4308-X
Σελίδες: 368

Ημερ/νία έκδοσης: Δεκέμβριος 2006
ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Ένας άντρας βασανίζεται από την εμμονή ότι η γυναίκα του τον απατά. Ξεκινά μέσα στη νύχτα ένα μακρύ ταξίδι για να την αιφνιδιάσει με τον εραστή της. Στο δρόμο, οι αφηγήσεις του για τους δύο εραστές έχουν τέτοια ακρίβεια, που γρήγορα ο αναγνώστης αρχίζει να αναρωτιέται: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Πού αρχίζει η αλήθεια και πού η φαντασίωση; Και ποιος πραγματικά ζει μια διπλή ζωή; Μια νεαρή γυναίκα επισκέπτεται την άρρωστη μητέρα της για να της αφηγηθεί μια ερωτική ιστορία που η ίδια είχε βιώσει πριν χρόνια σαν μια τραυματική μορφή προδοσίας. Η ιστορία αυτή, που πηγαίνει βαθιά στο παρελθόν, θα φέρει πιο κοντά τις δύο γυναίκες και θα τις συμβιβάσει τη μία με την ομοφυλοφιλία της, την άλλη με τον επικείμενο θάνατό της. Στις δύο εκπληκτικές αυτές νουβέλες, ο Γκρόσμα εξερευνά τις δαιδαλώδεις ανθρώπινες σχέσεις με μια πρωτότυπη ματιά, αντιμετωπίζοντας με τον ίδιο τρόπο την καθημερινή πραγματικότητα και την ανθρώπινη φαντασία.


(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 
τιμή: 18.00 Ευρώ
τιμή προσφοράς: 16.90 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
Πέφτω

Συγγραφέας: Λύο Καλοβυρνάς
Σελίδες: 295

Ημερ/νία έκδοσης: 2001
ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΟΞΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Μπορεί ένα ατύχημα να ξυπνήσει το παρελθόν. Ναι, γιατί το παρελθόν δεν κοιμόταν πραγματικά. Απλώς χουζούρευε λιγάκι να, έτσι είχε γείρει το άσχημο κεφαλάκι του. Ώπα ξύπνησε. «Ξυπνάω και τεντώνομαι μαχμουρλίδικα. Ωχ, τι είναι αυτό που κολλά πάνω μου. Ιιι, αηδία! Είναι, δεν μπορεί, είναι οι εφιάλτες που σέρνω πάνω μου από τον ύπνο του παρελθόντος μου. Πώς βγήκανε από τα ενύπνια θρίλερ μου για να με βασανίσουν; Πώς θα τους ξεφορτωθώ τώρα;» Θα καταφέρει η συνηθισμένη, καθημερινή λεσβία Λένα να ξεφορτωθεί τους εφιάλτες που αναστήθηκαν από το παρελθόν της για να στοιχειώσουν την καθημερινότητά της; Πασχίζει, μα δεν ξεκολλούν από πάνω της, θα μπορέσει να καταχωνιάσει ξανά τη θλιβερή ιστορία της στο σκοτεινότερο πατάρι του μυαλού της -οπουδήποτε, αρκεί να φύγει μέσα από τα πόδια της; Ή θα πέσει; Ξανά.
 
τιμή: 11.05 Ευρώ
τιμή προσφοράς: 9.95 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
Το δάσος της νύχτας

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : Μπάρνς Τζούνα
Μεταφραστής: Χατζηδάκης, Παναγιώτης
Επιμελητής: Κοκολάκης Μιχάλης

ISBN: 960-221-032-Χ

Αριθμός σελίδων: 214

Ημερ/νία έκδοσης: 1993

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Αλεξάνδρεια

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

«Το Δάσος της Νύχτας» ανέδειξε τη Τζούνα Μπαρνς ως μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της μοντέρνας αμερικανικής λογοτεχνίας καθώς, με την εικονοκλαστική ποιητική γραφή της και την τόλμη που χειρίζεται τα θέματά της, άνοιξε νέους δρόμους στο σύγχρονο μυθιστόρημα και την ποίηση.

Αφήγηση της νυχτερινής περιπλάνησης των ανθρώπινων παθών και φόβων, καταγραφή της ερωτικής συνάντησης δύο γυναικών και του αποχαιρετισμού τους, μυθιστόρημα όπου πλάθονται χαρακτήρες μοναδικοί και απρόβλεπτοι με φόντο το Παρίσι και τη Βιέννη του Μεσοπολέμου, το Δάσος της Νύχτας, πέρα από μια λαμπρή άσκηση γραφής, είναι μια σπουδή του πεπρωμένου και του έρωτα.
 
τιμή: 14.11 Ευρώ
τιμή προσφοράς: 12.70 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
Πωλείται νυφικό που δε φορέθηκε ποτέ ( Μυθιστόρημα )

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μπράμπτον Σάλλυ
Μεταφραστής: Κουμούτση Πέρσα

ISBN: 960-7919-99-8
Αριθμός σελίδων: 350

Ημερ/νία έκδοσης: 2000

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Εμπειρία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

"Πωλείται νυφικό. Δε φορέθηκε ποτέ. Μόνο 250 λίρες". Έτσι έγραφε η αγγελία.

Λίγο πριν το γάμο της, άλλαξε γνώμη. Έδιωξε τον αρραβωνιαστικό της και προσπαθεί να χτίσει μια καινούργια ζωή. Θέλει να πουλήσει όσα της θυμίζουν μια σχέση που τελείωσε.

Μια άλλη γυναίκα θέλει να σπάσει τη ρουτίνα του γάμου της. Απαντάει από περιέργεια για να μάθει περισσότερα γι' αυτή την ιστορία.

Όταν οι δύο γυναίκες συναντηθούν, όλα όσα ξέρουν για τη ζωή κι όσα πίστευαν για τους ανθρώπους θα ανατραπούν. Η ζωή τους θα αλλάξει.

Το τελευταίο βιβλίο της Σάλλυ Μπράμτον καθήλωσε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.
 
τιμή: 15.07 Ευρώ
τιμή προσφοράς: 13.56 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
Κορίτσι με παράξενα μαλλιά

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ουάλας Ντέιβιντ Φόστερ
Μεταφραστής : Κουλεντιανού Μαργαρίτα

ISBN: 960-7990-22-6

Αριθμός σελίδων: 468

Ημερ/νία έκδοσης: 2000

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Τραυλός

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Ο David F. Wallace είναι το enfant terrible της νέας γενιάς αμερικάνων συγγραφέων και το Κορίτσι με Παράξενα μαλλιά είναι η ταχυδακτυλουργική επαναδιαπραγμάτευση του με τη σύγχρονη αμερικάνικη πραγματικότητα.

Μέσα από μια εκρηκτική θεματολογία, η οποία αρδεύεται από ένα χιούμορ και μια φαντασία που κάνου τον Wallace αυθόρμητα και πηγαία αλλόκοτο, συντίθεται μια σχεδόν ολογραφική όψη του "αμερικάνικου όνειρου", αυτού του virtual τόπου που ανήκει σ' όλους του κατοίκους του πλανητικού χωριού.

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο του Wallace που μεταφράζεται στα ελληνικά και που έρχεται να καλύψει ένα "ασυγχώρητο" κενό στο πανόραμα της σύγχρονης αμερικάνικης λογοτεχνίας.
 
τιμή: 20.64 Ευρώ
τιμή προσφοράς: 18.57 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
Έχει κι αλλού πορτοκαλιές

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ουίντερσον Ζανέτ
Μεταφραστής: Νικολόπουλος Αναστάσιος

ISBN: 960-235-547-6

Αριθμός σελίδων: 280

Ημερ/νία έκδοσης: 1993

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Γνώση (Γράμματα)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Όταν ένα αστέρι έρχεται και στέκεται πάνω από το ορφανοτροφείο, η μητέρα ξέρει πως πρόκειται για θεόσταλτο σημάδι. Αυτό το παιδί μπορεί να σώσει την Ανθρωπότητα.

Έτσι αρχίζει η ιστορία της ηρωίδας μας, ενός παιδιού που πίστευε πως τα Παρά Φύσιν Πάθη ήταν χημικές ουσίες που πρόσθεταν οι άνθρωποι στα γλυκά τους. Στο σχολείο δεν φαινόταν ικανή να μάθει ή να αποκομίσει οτιδήποτε, στο σπίτι όμως η Μητέρα κάνει ό,τι μπορεί, για να προστατέψει την κόρη της από τον Πειρασμό. Τέλος κάποιες γηραιές κυρίες, δαίμονες και ο Ξενώνας των Αναξιοπαθούντων στο Μόρκαμπ προσφέρουν μια συναρπαστική εναλλακτική λύση στη ζωή μιας ιεραποστόλου.

Μέσα από ένα κείμενο σαγηνευτικό, κυνικό, εύστοχο και σαρκαστικό, μπολιασμένο με αμφίσημες αλληγορίες από τη μεσαιωνική παράδοση της πατρίδας μας, η Ζανέτ Ουίντερσον αυτοβιογραφείται, εξομολογείται και περιγράφει μια ιδιόμορφη ιστορία των περασμένων δεκαετιών
 
τιμή: 11.00 Ευρώ
τιμή προσφοράς: 9.90 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
Γραμμένα στο κορμί

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ουίντερσον Ζανέτ
Μεταφραστής : Παρίση Σάντυ

ISBN: 960-236-646-Χ

Αριθμός σελίδων: 255

Ημερ/νία έκδοσης: 1996

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Α. Α. Λιβάνη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Το βιβλίο Γραμμένα στο Κορμί είναι μια ερωτική ιστορία. Κι είναι, όπως όλα τα μυθιστορήματα της Ουίντερσον, ένας φιλοσοφικός διαλογισμός, στο κορμί αυτή τη φορά: το κορμί ως φυσικό φαινόμενο -αίμα και κόκαλα κι όργανα- και το κορμί ως κρύπτη των συναισθημάτων και των ψυχών μας. Αντικείμενο της συγγραφέα είναι μια παντρεμένη γυναίκα που λέγεται Λουίζ, κι αφηγητής της ιστορίας είναι ο εραστής της. Διχασμένος και συναρπαστικός ταυτόχρονα, ο αφηγητής επικεντρώνει την προσοχή του αναγνώστη στην ίδια την αγάπη. Η σχέση αποκτά μια ένταση που ο εραστής δεν έχει ξαναγνωρίσει και ούτε θα γνωρίζει και ούτε θα φανταζόταν πως θα γνώριζε.

Το Γραμμένα στο Κορμί επιχειρεί μια βαθιά, υπνωτιστική ανατομία στο πάθος και τον πόθο τους. Αυτό που ανακαλύπτουν τελικά οι δυο τους, κοιτώντας κατάματα την αγάπη, είναι μια εκπληκτική γνώση της ανθρώπινης καρδιάς κι ένας κόσμος απεριόριστων δυνατοτήτων.
 
τιμή: 17.08 Ευρώ
τιμή προσφοράς: 15.37 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
Το πάθος

Συγγραφέας: Ουίντερσον Τζάνετ
Μεταφραστής: Κουντούρης Κώστας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Το βιβλίο αποτελείται από τις παράλληλες αφηγήσεις ενός νεαρού Γάλλου που λατρεύει το Ναπολέοντα και της Βιλανέλ, μιας Βενετσιάνας τυχοδιώκτριας, που είναι ερωτευμένη με μια γοητευτική κυρία της αριστοκρατίας.

Η ατμόσφαιρα του βιβλίου, ταυτόχρονα ρεαλιστική και ονειρική, ποιητική και βίαια, έχει τις ρίζες της τόσο στη Βιρτζίνια Γούλφ όσο και στην Κάρεν Μπλίξεν και περιέχει στοιχεία του περίφημου Λατινοαμερικάνικου ποιητικού ρεαλισμού.
 
τιμή: 10.00 Ευρώ
τιμή προσφοράς: 9.00 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
πίσω πάνω

 

πίσω πάνω