Το πρώτο Ελληνικό Transsexual Portal σας καλωσορίζει !!!
Προφίλ | Όροι χρήσης | Άρθρα | Forum | Chat | Αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Site map
Αρχική σελίδα
 TRANSSEXUAL NEWS
 
ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Η άποψη του Transs.gr
Σύντομο σχόλιο από το transs.gr
Συνεντεύξεις του transs.gr
Καταγγελίες του Transs.gr
Απόψεις
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
Trans Διεκδικήσεις
Transgender day of Remembrance
Ομάδα Αλληλοβοήθειας
Ψυχολογική Υποστήριξη
Trans Προσωπικότητες
Trans Συγγραφείς
Trans Ποίηση
Trans Βeauties
TV - Video
Υγεία
Χρήσιμα tips
«Συμβουλές Ομορφιάς»
Συνεντεύξεις
Αφιερώματα
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ
Διαγωνισμοί
Δελτία Τύπου Οργανώσεων
Αναδημοσιεύσεις
Βίντεο της ημέρας
Σαν Σήμερα - LGBT People in History
Chat
Trans Newsletter
Συντάκτες και συνεργάτες
ΒΙΒΛΙΑ
Trans Λογοτεχνία
Trans Δοκίμια
Trans Βιογραφίες
Trans Ξενόγλωσση Λογοτεχνία
Trans Ξενόγλωσσα Δοκίμια
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
Gay Λογοτενία
Gay Βιογραφίες
Gay Ποίηση
Gay - Lesbian Μελέτες- Δοκίμια
Lesbian Λογοτενία
Lesbian Ποίηση
Eρωτική Λογοτεχνία
Σεξουαλικότητα
BDSM - S/M Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Ψυχολογία
Βιογραφίες
Επιστημονική φαντασία
Ιστορία
Φωτογραφία- Γραφικές τέχνες
Παρουσίαση - Βιβλιοκριτική
Rainbow Είδη Δώρων
Είδη Δώρων
DVD
Trans DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
MAGAZINES - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Trans Ξενόγλωσσα Περιοδικά
GREEK PRESS & MAGAZINES
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τρία βιβλία μαζί με dvd
ΣΤΡΕΛΛΑ Το βιβλίο μαζί με το Dvd 19.90
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ [ 97 ]
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ [ 124 ]
 
 LINKS
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τις δραστηριότητες και τα προϊόντα μας, προσφορές, κλπ.
ΒΙΒΛΙΑ

>> Ιστορία

Ανθρωποφύλακες

νέο!
Συγγραφέας: Κοροβέσης Περικλής

SBN : 978-960-6627-58-3

Αριθμός σελίδων: 159
Εκδότης : ΗΛΕΚΤΡΑ

Ημερ/νία έκδοσης: 2007


     Αγοράζοντας βιβλία από το transs.gr έχετε 10% έκπτωση         και     ενισχύετε τον ιστότοπο για την λειτουργία του       .                ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Επανέκδοση του ιστορικού βιβλίου του Περικλή Κοροβέση Ανθρωποφύλακες, με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων από την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών στη χώρα μας (21η Απριλίου 1964). Πρόκειται για την συγκλονιστική κατάθεση του συγγραφέα στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στη Διεθνή Αμνηστία, που γνωστοποίησε για πρώτη φορά στην διεθνή κοινότητα τα φρικτά βασανιστήρια που υφίσταντο οι πολιτικοί κρατούμενοι της χούντας των συνταγματαρχών. Την έκδοση προλογίζει ο Δημήτρης Ραυτόπουλος, ενώ προστίθεται "παράρτημα" με ντοκουμέντα που στοιχειοθετούν την διαδρομή του βιβλίου στην Ευρώπη και τον κόσμο, από την εποχή της έκδοσής του μέχρι σήμερα.

Από τον εκδότη του βιβλίου

«Αυτό το βιβλίο περιέχει μια από τις μεγαλύτερες σε ένταση και λιτότητα αφηγήσεις ενός ανθρώπου που πέρασε από βασανιστήρια. Κάτι ανάλογο έχει να γραφεί εδώ και πολύ καιρό» Guardian

«Ο τρόπος περιγραφής αυτής της εμπειρίας είναι λαμπρότατος». Sunday Times

 
τιμή: 15.00 Ευρώ
τιμή προσφοράς: 13.50 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
Μαρτυρίες για τον εμφύλιο και την ελληνική Αριστερά

νέο!
Συγγραφέας : Κούλογλου Στέλιος

ISBN : 960-05-1238-8
Αριθμός σελίδων: 575
Εκδότης : ΕΣΤΙΑ
Ημερ/νία έκδοσης: 2005


     Αγοράζοντας βιβλία από το transs.gr έχετε 10% έκπτωση         και     ενισχύετε τον ιστότοπο για την λειτουργία του       .                ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν για χρόνια, βρέθηκαν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, πρόθυμοι να θυσιαστούν για τις ιδέες τους και το Κόμμα. Τι σκέφτονται σήμερα, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και του κομμουνισμού; "Σύντροφοι, ευτυχώς ηττηθήκαμε"; Αντλώντας το υλικό του από τα ντοκουμέντα της πολυβραβευμένης τηλεοπτικής σειράς του Στέλιου Κούλογλου "ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ" (Σειρά εκπομπών στην ΕΡΤ: "Κομμουνισμός, η μεγάλη ουτοπία του 20ού αιώνα), το βιβλίο αυτό ξετυλίγει την ιστορία της Ελλάδας τον 20ό αιώνα, μέσα από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που ενεπλάκησαν -άμεσα ή έμμεσα- στο έπος, την προδοσία και την τραγωδία της ελληνικής αριστεράς και του εμφυλίου.
 
τιμή: 26.50 Ευρώ
τιμή προσφοράς: 23.85 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
Ο Σταυρός και η Ημισέληνος

Ναύπακτος 7 Οκτωβρίου 1571. Όταν η χριστιανοσύνη απώθησε το ισλάμ
νέο!
Συγγραφέας : Πετάκο Αρίγκο

Μεταφραστής: Παπαστεφάνου, Ηλιοφώτιστη - Πεκιαρίδη, Στέλλα

ISBN-13 978-960-410-447-5
Αριθμός σελίδων: 279
Εκδότης : ΩΚΕΑΝΙΔΑ
Ημερ/νία έκδοσης: 2006


     Αγοράζοντας βιβλία από το transs.gr έχετε 10% έκπτωση         και     ενισχύετε τον ιστότοπο για την λειτουργία του       .                ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Μια ζωντανή περιγραφή της ναυμαχίας της Ναυπάκτου, όπου κρίθηκε η τύχη της Ευρώπης

Ο Αρίγκο Πετάκο περιγράφει με συναρπαστικές λεπτομέρειες τη γνωστή-άγνωστη αυτή καμπή της Ιστορίας. Ακόμη κι αν δεν χαράχτηκαν εκεί τα σύνορα της σημερινής Ευρώπης, σχηματίστηκε το πρόπλασμα της κοινής συνείδησης των εθνών που έγραψαν την ιστορία της.

«Αν τους κοίταζες από ψηλά, ο χριστιανικός στόλος είχε αναπτυχθεί σε σχήμα σταυρού και ο οθωμανικός έμοιαζε με ημισέληνο. Όμως μάλλον επρόκειτο για συμπτωματικό γεγονός». Εκείνο, ωστόσο, που κανείς δεν μπορεί να αποδώσει σε σύμπτωση ήταν η σύγκρουση του Ιερού Συνασπισμού με την Οθωμανική Αυτοκρατορία έξω από τη Ναύπακτο, στις 7 Οκτωβρίου του 1571. Στον αιώνα που προηγήθηκε, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής είχε φτάσει ως τα τείχη της Βιέννης, ενώ οι μουεζίνηδες από τους μιναρέδες της αχανούς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κήρυσσαν την «τζιχάντ», τον ιερό πόλεμο. Τα ίδια χρόνια η Ευρώπη σπαρασσόταν από τους θρησκευτικούς πολέμους. Η ναυμαχία της Ναυπάκτου κατάφερε να ενώσει τα ευρωπαϊκά έθνη σε έναν σκοπό και να ανακόψει την πορεία των Οθωμανών. Κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας, διαδραματίστηκαν αμέτρητες ένδοξες σκηνές. Μια ιδιαίτερη μορφή, όμως όχι γνωστή ακόμα τότε, ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες, τραυματίστηκε από βολή αρκεβούζιου στο αριστερό του χέρι, το οποίο αχρηστεύτηκε για πάντα. Ο μελλοντικός συγγραφέας του Δον Κιχώτη χαρακτήρισε εκείνη την ημέρα της ναυμαχίας ως «τη μεγαλύτερη μέρα που είδαν ποτέ οι αιώνες».

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου
 
τιμή: 14.00 Ευρώ
τιμή προσφοράς: 12.50 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
ΑΟΥΣΒΙΤΣ. Οι Ναζί και η «τελική λύση»
νέο!
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Rees Laurence
Μετάφραση: Κρίτσης Κωνσταντίνος

ISBN: 960-16-1942-9
Σελίδες:359
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΤΑΚΗΣ
Ημερ/νία έκδοσης: 2006

     Αγοράζοντας βιβλία από το transs.gr έχετε 10% έκπτωση         και     ενισχύετε τον ιστότοπο για την λειτουργία του       .                ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Το συγκλονιστικό αυτό βιβλίο περιγράφει την εξέλιξη του στρατοπέδου στο Αουσβιτς, του πιο απάνθρωπου και απεχθούς θεσμού απ' όσους δημιούργησαν οι Ναζί. Ο αναγνώστης παρακολουθεί ένα τερατώδες έγκλημα που χτίστηκε σιγά σιγά, πώς το στρατόπεδο μετατράπηκε σταδιακά από στρατόπεδο για Πολωνούς πολιτικούς κρατούμενους στο χώρο όπου έλαβαν χώρα οι περισσότερες μαζικές δολοφονίες στην ιστορία. Με αφορμή το Αουσβιτς ο συγγραφέας εξετάζει το Ολοκαύτωμα στο ευρύτερό του πλαίσιο, την πολιτική και την ιδεολογία των Ναζί, τη στάση των κατεχόμενων από τους Γερμανούς κρατών, καθώς και των Συμμάχων.

Το βιβλίο αξιοποιεί πολλά νέα στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα στο φως, π.χ. σοβιετικό αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις με Γερμανούς πρώην αξιωματούχους. «Ο Λώρενς Ρις φωτίζει άγνωστες πτυχές της δημιουργίας και της εξέλιξης του Αουσβιτς στον πιο απόλυτο τόπο φρίκης, στο υπ' αριθμόν 1 σύμβολο της ναζιστικής βαρβαρότητας. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί απ' όλους». Ίαν Κέρσοου.
 
τιμή: 22.50 Ευρώ
τιμή προσφοράς: 20.10 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
2021: Ελληνική αμυντική στρατηγική για τον 21ο αιώνα

νέο!
Συγγραφέας:Μίχας Ζαχαρίας || Γρίβας Κώστας

ISBN: 960-7560-33-7
Σελίδες:272
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΑΣΤΑΛΙΑ
Ημερ/νία έκδοσης: 2006

     Αγοράζοντας βιβλία από το transs.gr έχετε 10% έκπτωση         και     ενισχύετε τον ιστότοπο για την λειτουργία του       .                ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Ποιο το νόημα να κομπάζεις για ένα καλό τραπέζι στο σαλόνι του «Τιτανικού», όταν το πλοίο βυθίζεται; Κατ'αναλογία ποιο το νόημα των πανηγυρισμών της εκάστοτε Ελληνικής Κυβέρνησης για τα «ανταλλάγματα» που πέτυχε ή που θα πετύχει στις σχέσεις της χώρας μας με τη γείτονα εξ Ανατολών, «παίζοντας» την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας;

Ερωτήματα, όπως τα προηγούμενα, επιδιώκεται να βρουν απάντηση στο βιβλίο των Κώστα Γρίβα και Ζαχαρία Μίχα, συγγραφέων και δημοσιογράφων, με τον τίτλο «2021: Η Ελληνική Αμυντική Στρατηγική για τον 21ο αιώνα», που κυκλοφορεί από την «Κασταλία». Ένα βιβλίο που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «προκλητικό» για τη δομή και τη γραφή του, αλλά με διάχυτη την αγωνία για την αποτελεσματική θωράκιση της σημερινής Ελλάδας, χώρας με κατοχυρωμένη και αναγνωρισμένη θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Με όριο το 2021, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821 κατά των Τούρκων κατακτητών, οι συγγραφείς θεωρούν ότι η οπτική των ευρύτερων γεωστρατηγικών συμφερόντων της Ελλάδας στο σημερινό κόσμο δεν πρέπει να ετεροκαθορίζεται με σημείο αναφοράς την Τουρκία. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ένα ενδεχόμενο πολέμου με την Τουρκία, όχι λόγω των ιδιομορφιών της γείτονος, αλλά λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, προϊόντος του χρόνου, η οποία είναι δυνατό, υπό προϋποθέσεις, να οδηγήσει σε πολεμική αναμέτρηση. Όπως μάλιστα εκτιμούν, η συνύπαρξη Ελλάδας- Τουρκίας στις δομές του Δυτικού κόσμου αυξάνει, μάλλον, τους κινδύνους αυτούς.

Ως απάντηση στην κατάσταση αυτή, υποστηρίζεται η θωράκιση απέναντι στην Τουρκική απειλή που δεν έχει παύσει να υπάρχει, υποστηρίζεται μία «κλιμακωτή στρατηγική» της Ελλάδας, με πρωταρχικό στόχο την επίτευξη και διασφάλιση μακρόπνοης αεροπορικής κυριαρχίας της χώρας μας.

Οι συγγραφείς επισημαίνουν, επίσης, ότι η Ελλάδα δεν είναι μία μικρή Ευρωπαϊκή χώρα από πλευράς μεγέθους και βεβαίως γεωστρατηγικής θέσης. Η παραδοχή αυτή, σημειώνουν, σε συνδυασμό με τις υψηλές αμυντικές δαπάνες μας, μπορεί να «απογειώσει» την εγχώρια αμυντική βιομηχανία σε εργαλείο ευρύτερης ανάπτυξης, όπως έγινε με μεγάλη επιτυχία σε άλλες χώρες του Νότου της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρονται ειδικότερα σε υπάρχοντα ή προτεινόμενα, προς απόκτηση, οπλικά συστήματα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως το Ευρωπαϊκό μαχητικό αεροσκάφος, ώστε να πληρούν την απαίτηση αυτή, εξ ίσου βεβαίως με τις επιθυμητές επιχειρησιακές τους δυνατότητες.

Που καταλήγουν οι συγγραφείς; Η Ελλάδα χρειάζεται μία πολεμική μηχανή «υψηλού γοήτρου» ως αντίβαρο στον κίνδυνο αποσταθεροποίησης εξ Ανατολών, αλλά και ως απαραίτητη συνιστώσα στην ανάγκη αναβάθμισης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας στην περιοχή, όπου οι αναθεωρητικές τάσεις ή οι όποιοι μαξιμαλισμοί συνεχίζουν να παράγουν ανασφάλεια και πολλαπλούς κινδύνους σε μία παραδοσιακώς εύφλεκτη ζώνη του πλανήτη.

 
τιμή: 18.00 Ευρώ
τιμή προσφοράς: 16.00 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
Αθήνα πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού κράτους

νέο!
Συγγραφέας: Μάρτος, Δημήτρης

ISBN:960-7083-67-9
Σελίδες:734
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΓΟΡΔΙΟΣ
Ημερ/νία έκδοσης: 2006

     Αγοράζοντας βιβλία από το transs.gr έχετε 10% έκπτωση         και     ενισχύετε τον ιστότοπο για την λειτουργία του       .                ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Η μελέτη πραγματεύεται την εμφάνιση και την καθιέρωση της πρωτεύουσας του νέου ελληνικού κράτους υπό το φως των εθνοποιητικών διαδικασιών του ελληνισμού, των συγκρούσεων και των στοχεύσεων των Μεγάλων Δυνάμεων και των διαδικασιών οικοδόμησης του νέου ελληνικού κράτους.

Ένα από τα κομβικά συμπεράσματα της μελέτης είναι ότι η επιλογή της Αθήνας ως πρωτεύουσας δεν κυοφορήθηκε από κανένα φορέα της εθνοποιητικής διαδικασίας. Οι γηγενείς ηγετικές τάξεις και οι κοινωνικοοικονομικές δυνάμεις στο νέο ελληνικό κράτος πρόκριναν ως πρωτεύουσα τον Ισθμό της Κορίνθου. Η επιλογή, ο σχεδιασμός και η ανοικοδόμηση της Αθήνας αντανακλούν την πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία των Μεγάλων Δυνάμεων της Δυτικής Ευρώπης στη νέα ελληνική κοινωνία.
 
τιμή: 47.03 Ευρώ
τιμή προσφοράς: 42.10 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
Περιηγήσεις στο χώρο-χρόνο. Σάρεια γη

Συγγραφέας: Τσιόγκας Ταξιάρχης

ISBN: 960-385-421-2
Σελίδες:244
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΔΩΔΩΝΗ
Ημερ/νία έκδοσης: 2006

     Αγοράζοντας βιβλία από το transs.gr έχετε 10% έκπτωση         και     ενισχύετε τον ιστότοπο για την λειτουργία του       .                ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Κυρίες και Κύριοι,

Στο βιβλίο μου αυτό, "Περιηγήσεις στο χρόνο - χώρο, Σάρεια γη", αναφέρομαι σε γεγονότα, έργα, Βασιλείς, αυτοκράτορες, ξακουστούς ανθρώπους του μακρινού και νεότερου παρελθόντος χρόνου. Κάνοντας περιηγήσεις στο χρόνο - χώρο, στο χώρο της Σάρειας Γης, -Σάρεια Γη είναι ολόκληρη η έκταση της σημερινής Ελλάδας και αυτή της χερσονήσου του Αίμου έως το Δούναβη ποταμό - σε διάφορες περιόδους του μακρινού και νεότερου παρελθόντος χρόνου, αποκρυπτογραφήθηκαν τα γεγονότα από την ταινία του χρόνου - χώρου. Περιγράφω γεγονότα, έργα και χρονολογίες που καταγράφονται. Κυβερνήτες που κυβέρνησαν μεγάλες εκτάσεις της Σάρειας Γης, που έζησαν σε διάφορες περιόδους στο αρκετά μακρινό και νεότερο, μη γνωστό ιστορικά, παρελθόν. Αναφέρομαι στον άνθρωπο τον Ταινάρου, τον άνθρωπο που ο σκελετός του βρέθηκε στο ακρωτήριο του Ταινάρου και έζησε την 1600 χιλιετία π.Χ. Είναι από τους ανθρώπους της 4ης πλάσης επάνω στη Γη. Αναφέρομαι με λίγα λόγια σε Βασιλείς, αυτοκράτορες, κυβερνήτες που κυβέρνησαν στις βόρειες εκτάσεις της χερσονήσου του Αίμου, της Μακεδονίας που τα σύνορα της έφθαναν μέχρι το Δούναβη ποταμό, από το 2ο αιώνα της 47ης π.Χ. χιλιετίας έως τους νεότερους μη ιστορικούς χρόνους. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
 
τιμή: 15.68 Ευρώ
τιμή προσφοράς: 14.11 Ευρώ > παραγγελία
Λεπτομέρειες
εισάγετε την γνώμη σας
πίσω πάνω

 

πίσω πάνω